Szeptemberi startot jósolnak az iparági elemzők.

Az elmúlt hónapokban egyre jobban felerősödtek a következő generációs, RTX 4000-es NVIDIA kártyákkal kapcsolatos pletykák. Nem véletlenül, hiszen az iparági elemzők szeptemberre várják az új vga-k érkezését a boltok polcaira. Greymon55, a korábban többször is bizonyított leaker elhintette, hogy mennyit fogyaszthatnak ezek egységek.

A gyári RTX 4090 akár 800 wattot is elkérhet majd magának!

 

Nem véletlenül készítette elő az Nvidia az új tápcsatlakozást, hiszen ilyen mértékű fogyasztáshoz rengeteg régebbi típusú PCIe csatlakozót kellene a kártyákra pakolni, míg az újakból 2 darab is bőven elég lehet 1200 wattig. A csúcskártyák lelkét adó AD102 névre hallgató GPU a TSMC 5 nanométeres gyártósoráról gurulhat majd le, és közel 19000 darab CUDA mag kap helyet a grafikus egységben. Az órajel várhatóan 2.3 és 2.5 GHz környékén alakulhat majd. Memória terén sem kell majd szégyenkeznie, hiszen 24 gigabájtnyi GDDR6X VRAM áll majd a rendelkezésére, itt bizony a 4K textúrák is bőven elférnek majd.

Ami azonban ennél is brutálisabb lehet, az a 4090-es kártya nyers FP32 teljesítménye, mely novemberben már kiszivároghatott. Az RTX 3090 35.5 körüli eredménnyel büszkélkedhetett, az új flagship modellnél ez az érték 85 és 92 közé eshet majd, mely több mint két és félszeres számítási teljesítményt takar.

https://bit.ly/3JFrSnw

×