A budapesti informatikus közel 50 millió forintos kárt okozott a több hónapig tartó lopásaival az egyetemnek, ahol dolgozott.

„Hatalmas bajt okoztam” – kezdte a beismerő üzenetét az a 39 éves budapesti informatikus, aki 2021 szeptember és 2022 február közepe között több, mint 100 számítógépet és több projektort lopott el a munkahelyéül szolgáló felsőoktatási intézményből – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy közleményben.

Az üzenetet az erzsébetvárosi rendőrség által gyanúsítottként előállított F. László informatikus küldte el az érintett egyetemnek, amely néhány nappal ezelőtt feljelentést is tett. Az üzenetében beismerte, hogy hónapokon keresztül eltulajdonította a kezelésére bízott asztali gépeket, melyek összértéke körülbelül 50 millió forintra rúg. Az intézmény állítólag azért nem vette észre az eszközök folyamatosan megcsappanó számát, mert a távoktatás miatt nem használták őket.

A rendőrök szerint a férfi az ellopott informatikai eszközök egy részét zálogba adta, ezért a BRFK sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrök 11 darab projektort, 81 darab asztali számítógépet, 6 darab laptopot, 1 darab hangsugárzót, 11 darab monitort, 60 darab memóriát, illetve 67 darab videokártyát foglaltak le tőle. F. László beismerte a bűncselekmény elkövetését, az ügy zárultáig pedig szabadlábon védekezhet.

 

Játékból készült videókkal terjesztenek álhíreket az Orosz-Ukrán háborúról

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×