Veled is előfordult már, hogy sétáltál a városban és egyszer csak venni akartál egy NFT-t, de nem volt bolt a közeledben?

Az NFT-k – egyedi blokklánc-alapú tokenek az utóbbi időben különösen népszerűek lettek, másrészt viszont számos vitát is szítanak. Ennek oka a két szélsőség: az „NFT a jövő” és az „NFT semmire se jó” frázisok, melyek pontosan ugyanabból erednek, mégpedig hogy egyelőre csak a digitálisan létező cuccok vásárlásán kívül semmi másra nem használják – és nem is használható.

Ugyanakkor egy valós térben is létező automata egy kicsit talán mindkét oldalnak túlzásnak hathat, pedig nagyon is egy létező dolog. A szürreális NFT-automata ötlete Jordan Birnholtz és Drew Levine fejéből pattant ki, akik szerint ez lehet az NFT vásárlás egyik, ha nem a legegyszerűbb módja. Én mondjuk egy applikációt javasoltam volna, de hát kinek mi.

A Neon névre keresztelt automatát a világon elsőként New York-ban, pontosabban Manhattanben állították ki, és tulajdonképpen pontosan azt nyújtja, amit ígér.

Ha valaki épp séta közben eszeveszett vágyat érezne egy jó kis .jpg-re, akkor csak oda kell hozzá sétálni az NFT-automatához, kiválasztani a digitális kollekciót, fizetni a Visa vagy Mastercard hitelkártyával – esetleg a Samsung Pay vagy Apple Pay mobilalkalmazásokkal, majd az okostelefon kamerájával beolvasni a „cigis dobozban” kapott QR-kódot az NFT igényléséhez. Ha megvagyunk, akkor jóízűen mehetünk is a dolgunkra. Egyszerű, mint az egyszer egy.

Van viszont az, hogy az NFT-éhes Neon vásárlók nem fogják pontosan tudni, hogy milyen NFT-t kapnak a pénzükért, ugyanis csak a kollekciót választhatják ki, amiből véletlenszerűen kapnak majd valamit. Szóval pontosabban ez egy NFT-zsákbamacska automata. Mondjuk félni nem kell, ugyanis eddig csak kétféle NFT-t kínálnak: a Party Pigeons-t és a Project Color-t.

Ha már te is alig férsz a bőrödbe, akkor nyugalom, mivel az alkotók további NFT-automatákat és egyre bővülő kínálatot ígérnek.

via – Decrypt

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×