Drámai véget ért az Apple Store-os túszejtés, és a gyanúsítotton kívül szerencsére mindenki épségben megúszta.

Helyi idő szerint kedd este jelentette az amsterdami hatóság, hogy a városközpont forgalmas területén, a Leidseplein téri Apple márkaboltban túszejtés van folyamatban. A rendőrség megerősítette, hogy a 27 éves gyanúsított férfi fegyverrel rendelkezik és túszokat is ejtett, valamint olyan képeket küldött magáról a médiának, amelyeken úgy tűnik bombamellényt is visel.

A holland rendőrök páncélozott járművekkel érkeztek a helyszínre, ahol tárgyalásokkal szerették volna jobb belátásra, illetve a túszok elengedésére bírni. A fiatal férfi célja valószínűsíthetően a pénzszerzés lehetett, egy ponton ugyanis 200 millió gulden vagy eurónyi (nem világos) kriptovalutát és szabad távozást követelt.

A patthelyzet a hatóságok szerint délután 17:30-tól este 22:45-ig tarthatott, amikor a túszok elkezdtek kiszaladni az üzletből – utánuk a gyanúsítottal. A rendőrség azonban résen volt, és az egyik járművel elütötték a túszejtőt, majd amíg eszméletlen volt, egy távvezérlésű robottal ellenőrizték a feltételezett bombákat, amelyekkel valójában nem rendelkezett, és csak megtévesztés volt.

Hogy pontosan miként szabadultak ki a túszok nem tudni, de a rendőrparancsnok rámutatott, hogy a férfi felszerelése közel sem volt összhangban a rablási kísérlet tervével – vagyis nem ismert a pontos indíték, amit úgy tűnik teljesen egymagában próbált véghezvinni.  Az Apple különösebben nem kommentálta még a hírt, de azt már közölte, hogy az érintett üzlet péntekig biztosan zárva marad.

via – CNET, Hat Parol, The Verge

Elhunyt a színművész, Lippai László – Songoku magyarhangja volt

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×