Már több mint 11 ezer ember írta alá azt a petíciót, melyben arra kérik a Ubisoftot, hogy ne az Egyesült Arab Emírségekben legyen a Siege Major.

Az elmúlt napokban nagyon sok friss információ tudtunk meg a Rainbow Six: Siege jövőjéről. Megtudtuk, hogy milyen menetrendre számíthatunk a játék 7. évében, sőt a Y7S1 frissítés elindult a tesztszervereken. Közben persze az is kiderült, hogy a Ubisoft a 2022-es Stage 2 Majort, augusztusban az Egyesült Arab Emírségekben tartja. Ez ugyanakkor nem tetszik a játékosok egy részének,

így petíció indult a helyszín ellen.

A petíció szövege így szól:

A közösség sok tagja a 7. év tervezetét a Siege évének nevezi, de az esport tervek bejelentése szerint az Egyesült Arab Emírségek is helyszínek közé került. Az Egyesült Arab Emírségekben viszont súlyos LMBTQ+ jogokkal kapcsolatos problémákat dokumentáltak az elmúlt évben, kriminalizálva a homoszexualitást, ami korbácsolást, pénzbírságot, kitoloncolást, kasztrálást, kényszerterápiát, és sok mást eredményezett.

Az R6S tehetséges LMBTQ+ tagjainak bevonásával úgy gondoljuk, hogy ez a döntés veszélyes, és visszatartja az esport fejlődő ideológiáját, a Rainbow Six: Siege-et és annak közösségét. Az SI 2022-n nagy hangsúlyt kapott a Rainbow Six közösségének fontossága, ám ez a bejelentés sérti identitásunkat. Változást követelünk.

Arra jutottunk, hogy a 2022-es Egyesült Arab Emírségekben zajló Majornak más helyszínt kell találni, amely szeretettel várja a Rainbow Six: Siege minden tehetségét, közösségét és szereplőjét.

E határozattal nyílt petíciót hoztunk létre, amely közvetlenül az általunk kért változtatásra szólít fel. Ha a Rainbow Six: Siege közösség tagja vagy, és szeretnél felkerülni azon szereplők, játékosok, tartalomkészítők listájára, akik ellenzik ezt a döntést, kérjük, ne habozz!

Eszerint tehát a Rainbow Six: Siege közösség egy része úgy érzi, hogy az Egyesült Arab Emírségekben nem látják szívesen az LMBTQ+ közösség tagjait, így jobb lenne máshol megtartani a versenyt. A petíciót a cikk írásának pillanatában már több mint 11 ezren írták alá. Te egyetértesz a petícióval?

A tesztszerver-frissítést láttad már?

Goyo, Melusi és még jópár R6S Operator sem maradt változtatás nélkül – Tesztszerveren a Y7S1

 

https://bit.ly/3JFrSnw

×