Crysis 4? The Last of Us remake? Metal Gear Solid 6?! Ezek mind ikonikus játékok, amik nagyban befolyásolták a videójáték-piacot.

Nehéz számon tartani a videojátékokat. A folyamatos új megjelenések, a puccos sajtókonferenciákon elhangzó új bejelentések és az olyan vad projekteket ígérő pletykák között, mint például a Kojima-féle Silent Hills, rengeteg mindent kell követni.

Ennek eredményeképpen könnyen elsiklik az ember afelett a tény felett, hogy jelenleg is fejlesztés alatt áll néhány igazán izgalmas cím. Nem csak ez, de az alábbi projektek annyira elképesztőek, hogy nehéz elhinni, hogy egyáltalán léteznek.

Először is, néhány figyelmeztetés. Bár az alábbi játékok nagy részét már hivatalosan bejelentették, néhányat még mindig csak pletykáknak tekinthetünk.

10. Crysis 4

Egyszerűen fogalmazva, a stúdió elég csendes már egy jó ideje, ezért is volt nehéz észrevenni, hogy az év elején bejelentették, hogy egy új Crysis fejlesztés alatt áll. A Crytek egy teaser trailer mellett a weboldalukon megerősítette, hogy az új játék egy „next-gen shooter” lesz, de a fejlesztés még rendkívül korai stádiumban van, a csapat jelenleg munkaerő-felvételen dolgozik. Ebből kifolyólag még jó pár évig ne számítsunk rá, hogy ezt a játékot láthatjuk.

 

A kérdés persze az, hogy egyáltalán lesz-e Crysis folytatás? És ami még fontosabb, hogy a PC-d képes lesz-e egyáltalán futtatni?

9. Assassin’s Creed: Rift & Infinity

Az Assassin’s Creed franchise furcsa helyet foglal el. Pénzügyileg jobban megy, mint valaha, az előző kiadás, a Valhalla mindenféle rekordot megdöntött. Kreatív szempontból azonban a történelmi sorozat a kiadó Ubisoft felfújt, a mennyiséget a minőség fölé helyező játéktervezési szemléletének jelképévé vált.

Nem nagy meglepetés tehát, hogy változás van a láthatáron. A Ubisoft egy hosszú – és őszintén szólva elég unalmas – blogbejegyzésben a weboldalán megerősítette, hogy a két fő AC stúdió, a Ubisoft Montreal és a Ubisoft Quebec egyesíti erőit, hogy a jövőbeni részeken együtt dolgozzanak a sorozaton.

Első munkájuk, az Assassin’s Creed Infinity a hírek szerint még jobban fog támaszkodni az élőszereplős elemekre, mint az előző játékok. Pontosan ez az, amire mindenki vágyott, nem igaz?

8. Splinter Cell

Egyik furcsa Ubisoft bejelentéstől a másikig, miután évekig vártunk bármilyen bejelentésre, nemrég megerősítették, hogy egy új Splinter Cell játék van fejlesztés alatt.

Az E3-on azonban nem volt nagy várakozással várt leleplezés, nem ereszkedtek le éjjellátó szemüvegek a képernyőre, nem sétált fel a színpadra Michael Ironside; csak egy unalmas, régi szöveges bejelentés a Ubisoft weboldalán.

7. Project 007

Az IO Interactive még azelőtt bejelentette, hogy a stúdió tavaly piacra dobta a Hitman 3-at, és jelenleg keményen dolgozik egy James Bond-játékon. Tekintettel a Project 007 munkacímre, meglepő módon nem volt nagy felhajtás a híres kém visszatérése körül a játékok világába. A rajongók kaptak egy gyors teaser trailert, egy blogbejegyzést, és ennyi.

 

Mégis, van néhány hivatalos részlet. A fejlesztők elárulták, hogy a játék új történetet fog tartalmazni, nem pedig az eredeti történetek adaptációját, és ami még érdekesebb, hogy a játék a „legelső James Bond eredettörténet” lesz. Egyelőre azonban csak ennyit tudunk – még az sem világos, hogy mi lesz a műfaj.

6. Indiana Jones

Mivel a Microsoft egy hatalmas felvásárlást jelentett be, talán lemaradtál arról, hogy elárulták, hogy a MachineGames (a Wolfenstein mögött álló csapat) jelenleg egy Indiana Jones-játékon dolgozik.

A legelső, homályos teaser trailer óta nem kaptunk friss információkat, amely önmagában is csak a klasszikus Indiana Jones-ikonográfiát mutatta be: ostorok, fedorák, térképek, tudjátok, amikre szükség van.

 

Ez egy másik játék, amely rendkívül korai stádiumban van, és mivel a Microsoftnak jelenleg rengeteg dolga van, egy ideig ne számítsunk rá, hogy ezt a játékot is láthatjuk.

5. The Last Of Us Remake

Ahogy azt észrevehetitek, rengeteg remake van ezen a listán, de ez a legmegkérdőjelezhetőbb a sok közül. A Sony sikertelen San Diego-i stúdiójáról szóló tavalyi Bloomberg-riportban elhangzott, hogy a Naughty Dog jelenlegi projektje egy remake… The Last Of Us.

Nem egy port. Nem egy újabb remaster. Egy igazi, alapos remake PS5-re.

4. Resident Evil 4 Remake

A listán szereplő remake-trió zárásaként a Capcom legendás túlélőhorror-sorozatának következő része nem más, mint a Resident Evil 4 újraalkotása.

Az iparág legrosszabbul őrzött titka, a remake létezése még 2020-ban szivárgott ki, és azóta is rendszeresen frissül. A történet szerint a Resident Evil 2 remake sikerét követően a Capcom zöld utat adott a szeretett negyedik rész hasonló kezelésének. A gyártás azonban akadozott, és a fejlesztési feladatok átkerültek ugyanahhoz a csapathoz, amely a Resi 2-ért is felelős.

 

A legfrissebb pletykák – a Fanbyte jóvoltából – azt sugallják, hogy a Capcom újragondolja a játékot, hogy még inkább a horrorra koncentráljon. Ez magában foglalja, hogy a játék nagy részét éjszaka játszódik, és a Resident Evil 4 törölt változataiból merítenek ihletet, emellett kibővítik a mellékszereplők, például Ada Wong történetét.

Sokak számára a Resident Evil 4 továbbra is tökéletes játék marad, így érdekes lesz látni, mit változtat a Capcom.

3. Metal Gear Solid 6

Az új Metal Gear Solid játékról szóló pletykák nem állnak le.

A pletykák 2019-ben indultak be, amikor Colin Moriarty, a Sacred Symbols munkatársa jelezte, hogy egy hatodik rész fejlesztés alatt áll a sorozat alkotójának, Hideo Kojimának a közreműködése nélkül. Ez 2021 végén tovább erősödött, amikor a VGC megerősítette, hogy a vitatott kiadó a legnagyobb franchise-ok, köztük a Metal Gear „prémium játékfejlesztésének” felfuttatását tervezi.

Természetesen, bár ennek van üzleti értelme – az MGS az egyik legismertebb név az egész iparágban -, a valóság egészen más. Hideo Kojima sokak számára a Metal Gear volt, és figyelembe véve a közte és korábbi kiadója közötti drámai szakítást, kevés rajongó támogatja a sorozatot, most, hogy leváltották.

2. Alan Wake 2

A horror videojátékok rajongói 10 éve csak egy kérdést tesznek fel: hol van az Alan Wake 2? Az eredeti, egykori Xbox-exkluzív játék kultikus klasszikus volt, egy hihetetlenül hangulatos lövöldözős játék, amely olyan horroróriásoktól merített ihletet, mint Stephen King, a Twilight Zone és a Twin Peaks.

Nem volt tökéletes, de a Remedy fejlesztői egyértelműen többet tudtak volna kezdeni a játékkal, ezért is volt nagy kár, hogy soha nem készült el a folytatás.

 

Most azonban, az új franchise Control (amely az Alan Wake történetéhez kapcsolódik) sikere után a fejlesztők megerősítették, hogy egy igazi folytatás készül. A leleplezést egy megfelelően hátborzongató trailer kísérte, amelyben a stúdió azt ígéri, hogy az új játék még nagyobb hangsúlyt fektet majd a horrorra, és nem fogja felhígítani identitását az akciótrendek hajszolásával.

1. Egy csomó Star Wars játék

Hol is kezdjük?

Amióta az EA lemondott a Star Wars-játékok készítésének kizárólagos jogairól, mindenki megragadta a lehetőséget, hogy valami olyat készítsen, ami a messzi-messzi galaxisban játszódik.

A leglátványosabb jelenleg a Quantic Dream Star Wars: Eclipse című játéka, amely körülbelül 2 hónapja kapott egy flancos CGI trailert. Ezen felül azonban rengeteg más játékot is bejelentettek már, köztük a Ubisoft The Division fejlesztőinek 2021 elején bejelentett játékát.

 

Nemrég a Respawn megerősítette a Star Wars Jedi Fallen Order sorozat egy újabb részét tervezik, emellett pedig egy first-person shooter is készül náluk. A csapat egy Star Wars-stratégiai játékot is tervez, bár erről egyelőre kevés a információ.

Az Elden Ring-ről hallottál már?

Ilyen hosszú lesz az Elden Ring és ennyi bossról tudunk eddig

https://bit.ly/3JFrSnwforrás: whatculture

×