Master Yi nagy változásokra számíthat a 12. szezonban, mivel a Riot Games a halálos erejű buildjének nerfelését tervezi.

Amikor a Riot Games a 11. szezon elején átdolgozta a LoL tárgyait, egy tárgy különösen felkeltette a játékosok figyelmét: a Duskblade of Draktharr.

A Duskblade lehetővé teszi a tárgyat viselő bajnokok számára, hogy 1,5 másodpercre láthatatlanná váljanak, miután egy általuk megsebesített ellenség meghal. Ez a tárgy, párosulva a hatalmas mennyiségű AD-vel és Ability Haste-el, rengeteg problémát okoz, mert így visszatért mindenki kedvenc egyhitelős Master Yi-je, – a full AP Yi, csak AD változatban.

A Duskblade Master Yi azóta is folyamatosan uralja az alacsonyabb játékszinteket, a lolalytics 53,50%-os győzelmi arányt említ az ezüst rangú játékosok esetében. Ennek következtében a Riot csökkenteni szeretné a lethality build erejét.

forrás: Proxy Beats

Yi mester fő skillje, az Alpha Strike áll majd a legtöbb változtatás középpontjában, mivel kevesebb bónusz AD-val skálázódik majd, ami elriasztja a Yi játékosokat attól, hogy lethality buildeket  építsenek. Az Alpha Strike mostantól a találat utáni hatásokat fogja alkalmazni, ami olyan tárgyak köré épülő buildeket ösztönöz, mint a Guinsoo’s Rageblade és a Wit’s End.

Master Yi 12.5 változások

Q: Alpha Strike

  • AD ráta csökkentve
  • A kritikus találatok 60% (+Bónusz kritikus sebzés%) extra sebzést okoznak 50% (+Bónusz kritikus sebzés%) extra sebzésre.
  • Mostantól a találati hatásokat is alkalmazza, az egymást követő találatokból származó találatokat is csökkenti.
  • A töltési idő visszatérítése mostantól az Ability Haste-el együtt csökken.

E: Wuju Style

  • Az időtartam nem csökken Q, Alpha Strike vagy W, Meditate alatt. Mostantól Q, Alpha Strike közben is lehet használni.

R: Highlander

  • Az időtartam nem csökken Q, Alpha Strike vagy W, Meditate alatt. Mostantól Q, Alpha Strike közben is lehet használni.

Ez persze, mondhatni egy buildet céloz meg, így lehet más buildek bukkanak fel, amelyek ugyan olyan erősek lehetnek, ha nem erősebbek.

Mit gondoltok a változtatásokról?

Tyler1 megcsinálta! – Minden role-ban elérte a Challengert

https://bit.ly/3JFrSnwborítókép: Godzu

×