A vállalat azt ígéri, hogy az Alder Lake utódja, a Raptor Lake akár kétszámjegyű teljesítménynövekedést fog nyújtani.

Az Investors Meeting 2022 rendezvény részeként az Intel bemutatta a Raptor Lake CPU első mérnöki mintáját. A rendszer 24 magos és 32 szálas processzorral volt felszerelve, amely a Performance és Efficient magok hibrid architektúráját használja.

A vállalat megerősítette, hogy közelgő fogyasztói CPU-juk akár 8 Performance magot és 16 Efficient magot is tartalmazhat majd, vagyis kétszer annyi „kis” magot kínál majd, mint az Alder Lake.

Az Alder Lake-hez hasonlóan az Intel Raptor Lake is az Intel 7 processzortechnológiát fogja használni. Megerősítették, hogy az LGA1700 foglalattal kompatibilis lesz, de a vállalat nem pontosította, hogy szükség lesz-e BIOS-frissítésre. Ez egyben azt is megerősíti, hogy a Raptor Lake támogatni fogja a DDR4 memóriát. Továbbá a vállalat továbbfejlesztett overclocking funkciókat ígért.

 

A demó a Blender és az Adobe Premiere bemutatóját mutatta be, a CPU-magok kihasználtságát pedig egy másodlagos monitoron mutatták.

Az Intel új processzora 2022 második felében jelenik meg, a pontos dátumot azonban nem pontosították. Nagyjából ugyanekkorra várható az AMD Ryzen 7000-es sorozatának „Raphael” kódnevű, Zen4 mikroarchitektúrával ellátott változata is.

Az Intel előző, a most bemutatott, és a következő processzorai – Forrás: VideoCardZ

A te gépedben milyen processzor duruzsol?

Elképesztő fölény – Kétszer annyi PS5 fogyott tavaly, mint Xbox Series X/S

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/forrás: VideoCardZ

×