Míg az új enchanter smite top meta még mindig megállíthatatlan, a játékosok megpróbálták megtalálni a tökéletes countert ellenük.

Szerintem most már mindenki ismeri az új enchanter top metát, ami a mai napig is rengeteg játékok befolyásol, főleg a magasabb ELO-ban. A League of Legends fejlesztői megpróbáltak mindent, ami tőlük tehető, de még ők is a játékosok segítséget kérték ez az új meta vissza szorítása érdekében.

Ám ez a megoldás nem született meg, szóval nem tudunk másra támaszkodni, mint a jó öreg counterekre, amik tökéletes választások lehetnek ez a meta ellen.

Íme néhány a legjobb enchanter top counterek közül a League of Legends-ben, az u.gg statisztikai oldal szerint.

Jelen esetben Janna lett kiválasztva, mint enchantert top laner, de ez az összes enchanterre kihathat.

Rengar

Jelenleg Rengar büszkélkedhet a legmagasabb győzelmi aránnyal Janna top ellen, 56,5 százalékkal. Az orgyilkos-orientált felszerelése és a magas burst sebzése lehetővé teszi számára, hogy a játék utolsó szakaszában kiiktassa Jannát, elvéve a képességeit a csapatharc helyzetekben. Emellett ő az egyik legjobb roamer bajnok, aki képes korán reagálni Janna és a junglerének agressziójára, miközben lenyűgöző módon tudja nyomni a top lane-t.

Zeri

A hypercarry-k a legnehezebb bajnokok közé tartoznak a League-ben. Zeri jelenleg 55,56 százalékos győzelmi aránnyal rendelkezik Janna ellen. A matchup által létrehozott nyitott lane-nel Zeri a szokásosnál gyorsabban el tudja érni a power spike-ot, így egyedül képes a 20 perces határon túlra vinni a csapatharcokat.

Yorick

Yorickot ritkán említik, amikor counterlistákról van szó. De Janna top ellen ragyog. Ha magára hagyják, képes jól skálázódni és harcokat vinni. Yorick jelenleg 51,5 százalékos győzelmi aránnyal rendelkezik Janna ellen.

Kayle

Kayle egy másik bajnok, aki rendkívül jól skálázódik a késői játékban. Nyitott sávval sokkal gyorsabban eléri a power spike-ot, mint kellene. A kitjével a tornyok nyomása nem lesz probléma. Kayle jelenleg 50,77 százalékos győzelmi aránnyal rendelkezik Janna ellen.

Yone

A legtöbb League játékosnak már tudnia kell, hogy milyen nehéz egy feedelt Yone ellen játszani. Ezzel a bajnokkal a játékosok egyedül is képesek elvinni a játékot. Kinek van szüksége killre, ha a világ összes toronylemeze és farmja megvan? A játékosok nem sietnek, és egy szempillantás alatt megépíthetik az első két tárgyat. Yone jelenleg 49,88 százalékos győzelmi arányt ér el, amikor Janna ellen játszanak.

Szerintem ti is látjátok, hogy miben is rejlik a counterek titka. Az olyan bajnokok, akik jól skálázódnak a late game-be eltudnak bánni ezzel az új metával. Ám fontos ismerni a metát magát, illetve melyik helyzetekben kell farmolni és melyikekben segíteni a csapattársaidnak.

Ám Mundo is kap egy szeretetet a fejlesztőktől.

“Elvesztette a megölhetetlen státuszát” – A Riot ismét változtat Dr. Mundón

https://www.facebook.com/events/488955949419689/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2252%22%2C%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22invite_link_id%5C%22%3A1052924878773802%7D%7D]%22%7Dborítókép: HappyChimeNoises

×