Diablo Immortal 2.0

Noha a Warcraft története a World of Warcraftban folytatódott – és folytatódik, a sorozatban új játék az MMORPG műfaj királyának 2004-es debütálása óta nem jelent meg.

Azzal persze sosem volt vádolható a Blizzard, hogy elsietnék a dolgokat, a 18 év azért még az fejlesztők sajátos tempójával mérve is különösen hosszú időnek számít, főleg, hogy ez idő alatt egy komplett generáció is felnőtt. Aki például annak idején csillogó szemű huszonévesként remélte a Warcraft 4-et, az mostanság az 50-es éveihez tendál. Persze öreg gamer nem vén gamer, de azért ennyi idő után tényleg nagyot kell szóljon a következő nagyobb etap.

A frissen felvásárolt Activision Blizzard most bedobta a Warcraft-bombát a 2021-es negyedik negyedévi pénzügyi eredményeiről szóló sajtóközleményében, amelyben megerősítik a régóta keringő pletykákat, miszerint tényleg készül egy új Warcraft-világában játszótó program. És most jön a csavar, amivel pontosan úgy húzzák majd ki a gyufát, mint anno a Diablo Immortals-al is tették.

Az új Warcraft ugyanis nem egy Xbox-PS-PC-re készülő AAA-s játék, hanem egy mobilos cím lesz.

Hogy ez miként fog majd elsülni, arról csak elképzeléseink lehetnek, hiszen a Diablo Immortal bejelentésekor sem volt túlzottan elragadtatva a játékosközösség. Egy mobilos Warcraftról nem mellesleg már 2017 óta pletyiznek, sőt, 2018-ban még azt is állították páran, hogy egy Pokémon Go-hoz hasonló AR cucc lesz. Az azonban biztosnak tűnik, hogy ugyanaz a belsős Blizzard-csapat kalapálja, akik a mobilos Diablót is, vagyis ezeknek a játékoknak a fejlesztése teljesen független a nagyobb költségvetésű projektektől.

Biztosat persze majd a Warcraft „Mobile” bemutatkozása után fogunk tudni mondani, azt viszont már most látom előre, hogy a rajongók már most velejéig utálják. Ezt pedig közel 20 évnyi várakozás fényében abszolút meg is lehet érteni…

Brutális filmáradat: 70+ új film érkezik a Netflixre 2022-ben – mutatjuk, miket nézhetsz

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×