Ha a legtöbbet szeretnéd kifacsarni az internetedből, most segítünk. Hiszen hiába van sok-sok FPS, ha szét-laggolod magad.

A legtöbb embernek a játékteljesítményről a csúcskategóriás gamer PC-k jut eszébe, a leggyorsabb monitorokkal. Amikor olyan versenyképes játékokról van szó, mint a Fortnite, Valorant vagy a Warzone, nem csak az számít, milyen gyors a PC vagy a GPU, hanem az is, hogy az internetkapcsolat lassú vagy instabil.

A modemek kritikus szerepet játszanak minden játékbeállításban, mivel ők irányítják az adatcsomagok hálózati kapcsolatba történő be- és kiáramlását. Gaming közben a játék a legkritikusabb alkalmazás a hálózaton, ezért biztosra kell menned, hogy a modem/router elég okos ahhoz, hogy ne adjon prioritást más alkalmazásoknak a kritikus fejlövésed előtt. Sok internetszolgáltató kínál modemet az internet-csomagjaihoz, de a hozzáértő felhasználók tudják, hogy a jobb hatótávolság, a gyorsabb sebesség és a több funkció érdekében saját modemet kell vásárolni.

A modemek képességeinek leírásakor gyakran használt egyik kifejezés a Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS). A DOCSIS a modem maximális sebességére utal, és a felső kategóriás változatok rendelkeznek a leggyorsabb sebességgel. A régebbi modemek DOCSIS 3.0-ás, azaz 1 Gbps downstream és 200 Mbps upstream sebességre képesek. Az újabb modemek DOCSIS 3.1-t tartalmaznak, amelyek sebessége körülbelül 10 Gbps lefelé és 2 Gbps felfelé.

Az olyan neves cégek, mint a Netgear és a Motorola legjobb modemjei gyors hálózati sebességgel és széles lefedettséggel rendelkeznek, amelyek a legtöbb otthon vagy vállalkozás számára megfelelőek. Érdemes megjegyezni, hogy a letöltési sebesség a szolgáltató képességeitől és szolgáltatásaitól függ, és eltérhet attól, amit a modem nyújtani tud.

Az összességében legjobb modem játékhoz

Kezdjük erősen. A Netgear Nighthawk CAX80 a sebesség és a lefedettség egyensúlya miatt vezeti ezt a listát. Ez a modem-router kombó megfelel a DOCSIS 3.1 és a Wi-Fi 6 szabványoknak, akár 10 Gbps letöltési sebességgel és 6 Gbps vezeték nélküli sebességgel. Emellett széles, mintegy 3000 négyzetláb (279 négyzetméter) lefedettséggel rendelkezik, és akár 32 eszközt is támogat.

A vásárlók vezetékes kapcsolatot is használhatnak, ha nagyobb stabilitásra vágynak. Egyetlen 2,5 Gbps-os ethernet-port, valamint négy Gigabit Ethernet-port áll rendelkezésre. A Netgear egy USB-portot is tartalmaz külső tárolóeszközök, például memóriastickek hozzáadásához.

Bár a CAX80 gyors sebességet és széles lefedettséget kínál, magas ára miatt a legtöbb vásárló számára elérhetetlen, de muszáj volt megmutatni, hiszen valóban egy bestia. Megéri a versenyző játékosoknak, akik a legjobbat akarják, de az alkalmi játékosok jobban járnak a listán szereplő többi modemmel. Illetve a beszerzés is nehézkes lehet.

A legjobb középkategóriás modem játékhoz

Az ARRIS SURFboard SBG8300 jelentősen olcsóbb, mint a CAX80 és az Orbi, miközben hasonló sebességet kínál. Az előbb említett két opcióhoz hasonlóan ez is egy DOCSIS 3.1-es és Wi-Fi 6-os modem-router kombó, tehát megfelel a jelenlegi szabványoknak és gyors sebességet kínál.

Ami a teljesítményt illeti, ez a modem akár 32 downstream és nyolc upstream linket is képes kezelni, amelyek együttes letöltési sebessége körülbelül 4 Gbps. A Wi-Fi kombinált sebessége is körülbelül 3000 Mbps, amely a 2,4 GHz-es és az 5,0 GHz-es sávban oszlik meg.

Az SBG8300 formatervezése teljesen fekete, téglalap alakú, az egyszerűségre és a használhatóságra összpontosító kialakítással rendelkezik. Az előlapon az online és a Wi-Fi állapotot jelző lámpák találhatók, míg a hátoldalon a kábel- és tápcsatlakozók mellett négy Gigabyte LAN-port is található.

A legjobb különálló modem játékhoz

A Motorola MB8611 egy igazi kábelmodem, beépített Wi-Fi nélkül. Jóval kevesebbe kerül, mint az eddig említett többi lehetőség, így tényleg azok számára a legjobb párosítás, akiknek már van routerük.

Ez a modem egyszerűen tartja a dolgokat, és az internetkapcsolat és az útválasztó közötti interfész. Az eddig említett többi modemhez hasonlóan továbbra is DOCSIS 3.1 képességekkel rendelkezik, és akár 2,5 Gbps letöltési és 800 Mbps feltöltési sebességet is támogat.

Ahol az MB8611 elmarad a listán szereplő többi modemtől, az a LAN-kapcsolat. Csak egyetlen 2,5 Gbps-os LAN-port van, és nincsenek Gigabit portok, így a felhasználók egyetlen vezetékes kapcsolatra korlátozódnak, amelyet közvetlenül használhatnak, vagy egy routerhez csatlakoztathatnak.

Néhány vásárlót elriaszthat a beépített Wi-Fi és az egyetlen LAN-port hiánya. Azoknak a vásárlóknak, akiknek már van gyors routerük, ez egy megfizethető módja annak, hogy gyors modemhez jussanak, és nem kell pénzt pazarolniuk felesleges funkciókra.

Ha megtetszett a modem, de szeretnél egy routert is, akkor nálunk is választhatsz többféle opció közül.

Ha esztétikailag jobb lenne a fehér szín.

Strong Dual Band Gigabit Router 1200 (ROUTER1200S)

Egyszerűbb fekete kivitelben is megtalálhatod a webshopban.

Dual Band (Kétsávos) Router 750 (ROUTER750)

A listán szereplő többi modemet, illetve routert betudod szerezni Amazonon.

Én is gondolkodom modemváltáson, lehet kipróbálok egy középkategóriás opciót. Lehetséges, hogy sok packet loss problémát megoldaná.

Neked milyen modemed, routered van?

Japánban már működik a holografikus érintésmentes fizetés

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×