Úgy tűnik, hogy az EA/DICE a Battlefield 2042 jövőjén töri a fejét, főleg a free-to-play fronton.

A Battlefield 2042 elég nagy csalódás volt a veteránok szemében, akik a Battlefield 4 „folytatását” várták. Amikor a játék 2021 végén megjelent, csordultig volt hibákkal, hiányzó funkciókkal és számos megkérdőjelezhető fejlesztési döntéssel.

Azóta a DICE számos megjelenés utáni frissítéssel próbált javítani a játékon, de ez nem elég ahhoz, hogy a játékosok ne mondjanak le a játékról.

Most egy új jelentés szerint annak érdekében, hogy a játéknak a jövőben utat törjenek, az Electronic Arts egy teljesen új modellt fontolgathat.

Tom Henderson szerint az EA jelenleg azon gondolkodik, hogy a játék free-to-play legyen – legalábbis valamilyen módon. Henderson egy ma délutáni tweetben azt írta, hogy az EA-nél állítólag „nagyon csalódottak” a Battlefield 2042 eddigi teljesítménye miatt. Ezért most „minden lehetőséget megvizsgálnak”, ha a játék jövőjéről van szó.

 

Összességében ez nem lenne megdöbbentő lépés. A Battlefield 2042 a megjelenése óta rohamosan veszített a játékosbázisából. És bár sokan közülük nem biztos, hogy visszatérnek, amíg a játék nem lesz jobb állapotban, az EA mindenképpen új játékosok beáramlását érhetné el, ha a 2042-t ingyenessé tenné.

A legnagyobb kérdés ezzel a helyzettel kapcsolatban az, hogy a Battlefield 2042 milyen módon válna ingyenessé? Illetve mi lenne azokkal, akik megvették a teljes játékot és nem adták vissza, mert reménykedtek, hogy a játékot kijavítják?

Ha már frissítésről volt szó:

Bugok, Portal XP és más – Végre jött egy Battlefield 2042 frissítés

https://leet.hu/akcioeso/

×