Még az 5G-s tornyok sem terjedtek el a világon, de a kínai kutatók már most egy újabb fejlesztés határait feszegetik a 6G-t.

Az SCMP, a South China Morning Post arról számolt be, hogy jelentős állami projekt keretében elképzelhetetlen sebességet értek el a vezeték nélküli adatátviteli sebességben.

A 6G-vel kapcsolatos kísérletek eredményeként 206,25 Gbps adatátviteli sebességet értek el.

A Purple Mountain – ahol a kísérletet tartották -, közleményében kiemelte, hogy ez a sebesség világrekordot döntött a terrahertzes frekvenciasávban elért vezeték nélküli, valós idejű átvitelben. Haladva a számsorral, a 6G vezeték nélküli kommunikációs technológia veszi át a jelenlegi 5G-s megoldást, de erre a váltásra biztosan nem mostanában kerül sor.

Hiszen az 5G sem érkezett még meg mindenhova.

A két világvezető hálózatépítő cég, a Huawei és az Ericsson szerint az első 6G-s eszközök leghamarabb 2027-ben kerülhetnek a piacra, de az Ericsson kevésbé optimista, és az évtized végére, az az 2030 környékére látja ideálisnak a megjelenést.

A korábbi megjelenést rengeteg faktor gátolja, mint például a frekvenciával, illetve a műszaki szabványokkal kapcsolatos részletekről való megállapodás.

Egy biztos, ez a sebesség valóban lenyűgöző, ám szükségünk van rá?

Hogy állunk videókártya téren?

Nem kell aggódnunk a készletek miatt? – Így készül az Nvidia az RTX 3050 startjára

https://leet.hu/akcioeso/forrás: HVG

×