Battlefield

Ezen is csak kiégnek a játékosok – Reklámot vehetünk a BF2042-ben

Joggal mondhatjuk, hogy nem csak a megjelenés után, de a Battlefield 2042 még most sincs a helyzet magaslatán. Pont tegnap írtunk róla, hogy a Battlefield 5-öt többen játszák a Steam adatai szerint, mint az új megjelenést. Ez annak is köszönhető, hogy kiderült: az első évad sokat késik, a játékosok pedig megunták a várakozást. Ha ez nem lenne elég, egy furcsa termékelhelyezés is megosztotta a játékosokat.

A termékelhelyezés nem idegen fogalom a médiában, de ha rosszul csinálják, elvész a szórakoztató élmény. A Battlefield 2042-ben az EA úgy tűnik olyan cégeket reklámoz, mint a Logitech. A Logitech playercard egy csomag része, amely „2 fegyver skint és egy EABB Wildcat skint” tartalmaz.

A játékosok gondja, hogy a csomagban tulajdonképpen egy reklám van.

 

A reklám aztán szép nagyban meg is jelenik a lobby-ban. Egy Reddit felhasználó szerint a Battlefield marketing ironikus módon illeszkedik a játék lidércnyomásos hangvételéhez.

„Azért fizetsz, hogy a játékban ezt a hirdetést lásd, de valószínűleg valaki más is fizetett azért, hogy ez látható legyen a profilokon. A játék atmoszférájának ez a része legalább olyan disztópikus rémálom, mint amilyennek a világot állítja be a játék” – mondta.

„Várjuk meg, amíg FIFA kártyacsomag hirdetéseket látunk az új pályán. Az épületeken és mindenhol” – tette hozzá egy másik játékos.

Persze nem ez az első eset, hogy a franchise hirdetéseket jelenít meg a játékon belül. A Battlefield 2142-ben szintén voltak reklámtáblák, egy évtizeddel ezelőtt.

Remélhetőleg az EA rendbe rakja a játékot 2022-ben, de majd kiderül, hogy adnak-e még egy esélyt neki az elégedetlen játékosok.

Ezt láttad már?

 

DV

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

5 perc telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

20 perc telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

35 perc telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

51 perc telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

1 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

3 óra telt el azóta...