A 2018-as kiadásnak több játékosa van a Steamen, mint a Battlefield 2042-nek, mivel az új címmel kapcsolatos problémák egyre csak gyűlnek.

A rengeteg hype ellenére a Battlefield 2042 nem lett az a Call of Duty-gyilkos, aminek kikiáltották. Bár jelen pillanatban a Call of Duty se áll jól, a rengeteg bugnak köszönhetően.

A DICE legújabb kiadása az ikonikus franchise-ban szinte elsöprő közösségi kritikát kapott. Az Aim assist, illetve annak hiánya lehetetlenné tette a játékot a konzolokon. A játék tele van hibával és glitchel, és még a játékosoknak felajánlott kozmetikumokat sem szerették, amit teljesen meg tudok érteni.

Mindez olyannyira megpecsételte a játékot, hogy alig néhány héttel a játék teljes megjelenése után a játékosok máris tömegesen térnek vissza a Battlefield V-höz.

A Steam Charts adatai szerint a Battlefield V egyidejű játékosainak száma a Steamen 2021 decemberében folyamatosan magasabb csúcsot ért el, mint a Battlefield 2042. A BF V napi 20.000 játékos körüli csúcsot ér el – hétvégén közel 25 000-re ugorva -, míg a Battlefield 2042 napi 19.000-es csúcs alá esett.

 

Ez némileg tükröződik a játék Twitch-en történő streamelési számaiban is. Az elmúlt egy hónapban a Battlefield majdnem kiesett a Twitch top 50-es listájáról. Így a Battlefield 2042 alulmaradt az olyan címek mellett, mint a Call of Duty, Halo Infinite, sőt még a Path of Exile és a World of Tanks is átvette a helyét.

Bár a DICE folyamatosan szállítja a frissítéseket a Battlefield 2042-hez, úgy tűnik, még hosszú út áll előttük, hogy visszahozzák a játékosokat. Remélhetőleg pár hónap és ugyan olyan lesz, mint a Battlefield 4 volt.

Jöhet egy kis szivárgás?

Sokan nem fognak örülni – Kiszivárgott több információ az érkező Battlefield pályáról

https://leet.hu/samsung/

×