Képzeld el, hogy sétafikálsz az Örs vezért terén, aztán egyszer csak feltűnik az Árkád mellett egy 10 emelet magas óriásrobot. Japánban ez nem csak képzelet, hanem a valóság.

Japánban valamiért különösen rajonganak a (nyugati szemmel) őrületes furcsaságokért, legyen az egy olyan fürdő, ahol ramen-levesbetétként pancsolhatnak az emberek, vagy legyen egy több emeletes óriásrobot.

Ez utóbbiból nem mellesleg már több is készült Japán-szerte, melyeket a népszerű Gundam-sorozat robotjai alapján építettek meg, méghozzá tökéletesen méretarányosan. Az ilyen robotok persze valójában nem teljesen funkcionálisak, „szimplán csak” utcai látványosságok, melyek hihetetlen robosztusságukkal és részletességükkel csak úgy vonzzák az emberi tekintetet.

A napokban pedig Fukuoka LaLaport bevásárlóközpontja előtt sikeresen felállították a legújabb, 24,8 méter magas mechát, a RX-93FF ν Gundam robotot. Az építést egyébként a Gundam alkotója, Yoshiyuki Tomino felügyelte személyesen, aki a szobor tervezésében és kivitelezésében is aktívan részt vett. Az utolsó simításokat a tervek szerint 2022 első néhány hónapjaiban végzik majd, amely után az óriásrobot részlegesen, de mozgathatóvá válik.

Az egészen elképesztő építési folyamatról egyébkén egy sor videót és képeket is készítettek a helyszínen lévők, melyeken láthatjuk, hogyan helyezték a helyére a robot autó méretű fejét.

 

 

via – Japan Inside

https://leet.hu/2021/12/23/nyalogathato-kijelzot-fejlesztettek-ami-elethuen-leutanozza-az-izeket/

×