Az ikonikus koponyás festés 1974 óta szerves része a karakternek, ami jövőre egy új történet erejére teljesen megváltozik.

Frank Castle, a Megtorló kétségtelenül az egyik legkedveltebb és leghíresebb karakter a Marvel hősistállójában, pedig földhözragadtságával nem is állhatna távolabb a hagyományos szuperhősöktől.

A Punisher ugyanis nemhogy semmilyen szuperképességgel nem rendelkezik, de ellenfelei hozzá hasonlóan adottságok nélküli emberek csupán, akiket alkalomadtán nem rest eltenni láb alól. A katonából lett önbíráskodó nagyrészt ennek a különcségének köszönheti, hogy már a Marvel-moziverzum előtt is őrületes rajongásnak örvendett, akinek ikonikus logóját még azok is ismerik, akik egyetlen Punisher-füzetet sem fogtak még a kezükben.

A fekete alapon fehér koponya az 1974-es feltűnése óta meghatározó ismertetőjele, ezért is volt kolosszális ereje a Netflix-sorozatban való feltűnésének is. A szimbólum ugyan kisebb-nagyobb változásokat megélt már, jellegében azonban legtöbb esetben változatlan maradt. Most viszont a Marvel kreatívai, Jason Aaron író és Jesús Saiz-Paul Azaceta művészpáros alaposan belenyúlnak a dologba, és bejelentették,

hogy a 2022. márciusában induló új Punisher történetekben megváltoztatják, „re-dizájnolják” az ikonikus halálfejes logót. 

Erre a döntésre természetesen nem csak úgy, hasraütés-szerűen jutottak, hanem fontos történeti jelentősége is lesz. Az új képregényben ugyanis Frank a Daredevil-sorozatból is ismeretes a „Kéz” (The Hand) nevű bérgyilkos-klán élére áll, ami azt is jelenti, hogy a Megtorló Japánba teszi át a székhelyét.

Hogy a történet a továbbiakban miként alakul, azt egyelőre még nem tudni, mindenesetre néhány képet az első füzetekből már megosztottak, melyeken láthatjuk a japánosított Punisher logót is.

via – Boingboing

https://leet.hu/2021/12/23/nyalogathato-kijelzot-fejlesztettek-ami-elethuen-leutanozza-az-izeket/

×