Az Edwardsville-ben tomboló vihar miatt több ember életét vesztette, ám egy Amazon dizspécser nem akarta cserben hagyni a vevőket.

Igen komoly vihar tombolt nemrég az Egyesült Államokban, több államban hatalmas károkat okozva. Az Arkansas, Kentucky, Missouri, Tennessee és Illinois államokat különösen érintő viharok során Edwardsville-ben egy Amazon raktár is szinte teljesen elpusztult. Annak ellenére, hogy a tornádót igen komolyan vették a helyi hatóságok, egy Amazon diszpécser úgy gondolta:

még simán ki lehet szállítani a megrendelt termékeket.

Nemrég a Bloomberg hozta nyilvánosságra azt a chat-beszélgetést, melyet maga a diszpécser fotózott le. Miközben a furát már jelezte neki, hogy megszólaltak a szirénák, melyek a tornádót jelzik, és megszűntek a rádióadók, a diszpécser ragaszkodott hozzá, hogy ő kiszállítsa a csomagokat.

Bloomberg

Amikor a futár azt mondta, hogy inkább visszatérne a központba, a diszpécser kirúgással fenyegette meg, illetve azt mondta: a sziréna csak figyelmeztetés. Közben az Amazon olyan utasítást adott ki, hogy a futár ott próbálja meghúzni magát, ahol van, ám addigra nem tudott hová menekülni. Magára maradt a viharban, a furgonban. A tornádó közben elérte az Amazon helyi raktárát.

Szerencsére a futár túlélte a vihart, de az ügynek itt nincs vége. Mivel a dizspécser nem követte a biztonsági protokollt, az ügyet kivizsgálják. Az Amazon azonban nem először hány fittyet az időjárási nehézségekre. 2017-ben sem zárt be a raktár az Ida hurrikán tombolásakor, sőt a nyári hőségriadó idején sem.

Te mit szólnál, ha futárként a tornádóban is dolgoznod kéne?

Ezt láttad már?

https://leet.hu/2021/12/19/fele-annyiba-kerulhetnek-jovore-az-osszehajthato-telefonok-mint-korabban/

 

https://leet.hu/xmas/

×