Nem is akárhol, hanem egyenesen a virtuális valóságban irtottuk az orkokat, hogy mindenkinek nyugodt álma legyen. A Démonblokkban besegíthetsz.

Az utóbbi időben egyre nehezebb eldönteni, hogy mit adjon az ember a családnak, barátoknak karácsonyra. Nem is olyan rég valaki azt mondta nekem, hogy mivel tényleg nehéz kitalálni, sok cucc pedig néha fölösleges is, így a legjobb talán valamilyen élmény vagy program. Ezt különösen tartom most, hogy ismét kipróbálhattam a Leet szerkesztőkkel közösen a Démonblokk VR élményét. Ráadásul vallom, hogy az élmény kicsiknek és nagyoknak is nagyszerű szórakozás lehet, főleg ha a nagyi is beszáll. A haverokkal történő VR-ozásról meg ne is beszélünk, mert ott csak állatkodás lehet a vége.

De mi is az a Démonblokk és mit is csináltunk ott?

 

A Démonblokk egy olyan hely, ahol csapattal, akár 6-an egyszerre játszhattok VR játékokkal. A Démonblokk látogatói, a Blokkerek egy órára kiszakadhatnak a valóságból, és semmihez sem hasonlítható tapasztalatot szerezhetnek. Az alapítók elsődleges célja, hogy a Démonblokk legyen az a hely, ahol a látogatók megtanulhatnak megküzdeni saját démonjaikkal, és az itt eltöltött idő alatt le is győzhetik őket. Emellett fontosnak tartják, hogy olyan, egymásra nyitott közösségek jöjjenek létre a Blokkon belül, ahol az emberek megtalálják a közös hangot. Éppen ezért hozták létre azokat a közösségi tereket, ahol minden Blokker egyenlőnek számít, és a csapatszellem, összetartozás érzését még a saját démonjaik sem ronthatják el.

Na meg persze ki lehet próbálni a legkülönbözőbb játékokat, legyen az egy VR szabadulószoba, vagy éppen egy kompetitív élmény. Mi nem is olyan rég az

ARVI: ARCHER játékot próbálhattuk ki, amiben ronda orkokat kellett nyilakkal lövölözni.

 

A játék tulajdonképpen nagyon egyszerű. A VR headset felvétele után egy középköri terepen találjuk magunkat, ahol láthatjuk a becsatlakozott haverokat is, majd indulhat a mészárlás. A feladat az, hogy lenyilazzunk közösen minden orkot, hogy az ne juthasson át az általunk védett kapun. Ha ez mégis megtörténik, azzal életerőt vesztünk, végül meghalunk.

A Leet csapata egy alkalommal sikeresen eljutott a 9. hullámig a 10-ből, vagyis közös erővel majdnem legyőztük az összes orkot. Mondanom sem kell, nem az én hibám volt. A játékmenet tulajdonképpen nagyon egyszerű, az is könnyen elsajátítja, aki még sosem játszott semmilyen videojátékkal. A hangsúly sokkal inkább a közös élményen és a csapatmunkán van.

A VR játék egyébként nem csak közösségi élménynek jó, hanem edzésnek is, az ott eltöltött idő alatt ugyanis igen sokat mozogtunk. Ez tehát azok számára is jó, akik játszani és kicsit mozogni is szeretnének egyszerre.

Kiknek ajánljuk?

A Démonblokkot és az ARVI: ARCHER-t mindenkinek ajánljuk, aki szereti a kihívásokkal teli játékot, aki kipróbálná a VR élményét közösen másokkal, és aki valamilyen különleges érzést szeretne ajándékba adni azoknak, akik még nem próbáltak hasonlót.

Mi van, ha rosszul vagyok a VR-ban?

Ahogy a Démonblokk munkatársai elmondták, a szédülés és a rosszullét a VR-ban csupán a szemtengely rossz beállítása miatt fordulhat elő, melyet ők a mi esetünkben is készségesen, pontosan beállítottak. Nem kell tehát attól félni, hogy rosszul leszünk, vagy ha mégis, tarthatunk szünetet.

Kari előtt érdemes menni

Decemberben minden héten, hétfőtől csütörtökig 10% kedvezményt kap mindenki, aki a Karácsony játékkal játszik! A Hónap Játéka Akció az online foglalások esetében is érvényesíthető! Ekkor az előleg összege változatlanul 3000 Ft. Érkezéskor jelezzék, hogy az akció keretében szeretnének játszani!

Összesen 18 pálya érhető el, melyekből 4-et a Ubisoft vezető szoftverfejlesztő cég, 13-at az ARVI VR és a VR játékok jelenlegi csúcsát jelentő Half-Life Alyxet pedig a Valve technológiai fejlesztő vállalat alkotott. A Ubisoft és az ARVI VR egyedülálló, merőben új megközelítésben alkotta meg VR szabadulószobáit.

A műfajokon belül is változatos a kínálat, ugyanis vannak harci játékok, horror, családi és sci-fi, kaland és kifejezetten gyerekeknek kínált címek.

A játékok listáját a Démonblokk hivatalos oldalán találod.

Neked mennyire jön be a VR élmény? Kipróbálnád?

https://leet.hu/xmas/

×