Ha így haladunk, akkor a modderek előbb ‘fejezik be-javítják ki-teszik jobbá’ a félresikerült definitív GTA-kat, mint maga a Rockstar és a Grove Street Games.

A Rockstar és a Grove Street Games nemtörődömségével már sokat foglalkoztunk, szóval külön most nem térnék ki rá, kapják ők a játékosoktól úgyis eleget az ívet. Azt azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire rossz (és gyaníthatóan fukar) döntés volt nem megújítani a lejárt zenei licenceket, és inkább kivágni őket a játékokból.

Ez persze már nem egy mai probléma, hiszen a már a korábbi újra kiadásokból és a mobilos portokból is hiányoztak ikonikus dallamok, de ha valamire ráfejeljük a definitív plecsnit, akkor lehetőleg ne legyen már kevesebb, mint a 15+ évvel ezelőtti verziók. Pedig ez történt (itt is), így akik a régi, de tényleg régi-régi eredeti verziókkal játszanak konkrétan teljesebb élményt kapnak zenei fronton (is), mint a 2021-ben teljes árú kiadással.

De amennyire ver minket mostanában a sors a Rockstarral, legalább annyira kompenzálva vagyunk a modderek részéről, akik a kiadó fenyegetéseire fittyet hányva tökéletesítik, vagy épp fejezik be a játékokat. Most is valami hasonló történt, amikor egy ToxicLBC nevű modder feltöltötte az ünnepi csomagját a Nexus Mods oldalára. A csomag kifejezetten a felújított Vice City-hez készült, és sokáig fogjuk még áldani őt érte.

A mod nagyjából 1,7 GB-ot kóstál, de cserébe minden egyes kivágott zenét visszarak a játékba a megfelelő rádióállomásokra. Sőt, nem csak az eredeti Vice City, hanem a Stories muzsikáit is tartalmazza, így téve még teljesebbé, valóban definitívvé az új kiadást.

Ha pedig a modder-közösség továbbra is ilyen ütemben szállítja a javításait, kiegészítéseit a The Definitive Edition-höz, akkor bizony a Rockstar simán hátra is dőlhet, hiszen hamarabb fejezik be a munkát, mint ők. Aztán lehet is perelni, igaz-e, Take Two?!

Kedves Rockstar! – Legközelebb egy pontosan ilyen GTA IV felújítást kérünk! Köszi

 

https://leet.hu/xmas/

×