A CD Projekt RED megerősítette, hogy a The Witcher-sorozat ‘a jövőben’ többjátékos módot is tartalmazni fog, ám a probléma nem itt kezdődik.

A rajongók bosszúsan emelgetik a szemöldöküket, mivel a következő Witcher-játék élő szolgáltatási elemeket tartalmazhat, kiegészítve a játékon belüli monetizációval, például kozmetikai vagy a progressziót módosító mikrotranzakciókkal.

A CDPR elnöke, Adam Kicinski a közelmúltban tartott harmadik negyedéves eredménybeszámolóban megismételte, hogy a multiplayer „fokozatosan” érkezik majd a The Witcher és a Cyberpunk franchise-okba is. Ez megismétli a korábbi, márciusi kijelentéseket, de most Kicinski azt mondja, hogy a Cyberpunk 2077 multiplayerje nem
biztos, hogy előbb jön.

„Azt tervezzük, hogy a jövőben mindkét franchise-hoz, így a Cyberpunkhoz is fokozatosan adjuk hozzá a multiplayer funkciót. Nem áruljuk el, hogy melyik franchise lesz az első, amelyik ilyen funkcionalitást kap, de az első próbálkozásból tanulhatunk, és aztán egyre többet és többet adhatunk hozzá – tehát lépésről lépésre szeretnénk megnyitni az egyjátékos élményeinket a multiplayer felé, de fokozatosan szeretnénk ilyen funkciókat hozzáadni.” – mondta Adam Kicinski.

Ezek a játékok továbbra is egyjátékos fókuszú élmények lesznek, a multiplayer pedig a tartalom (és a bevétel) kiegészítője lesz.

„A CD Projekt RED egyjátékos, történetközpontú AAA RPG-ket készít. Ez nem változik” – mondta Kicinski egy 2021. márciusi stratégiai tájékoztatón. „Ami változik, az az online hosszú távú megközelítésünk, és ez alatt azt értjük, hogy megfelelően felkészültünk arra, hogy online elemeket implementáljunk a játékainkba, ahol annak van értelme.”

„Nem akarjuk túlzásba vinni, vagy elveszíteni az egyjátékos DNS-ünket. Átgondolt lépéseket akarunk tenni a robusztus online képességek kiépítése érdekében.”

Több mint egy évtizednyi csak egyjátékos játékkal a CD Projektnek van mit tanulnia az online multiplayerről. A játékgyártó számára előnyös lesz, ha lassan és egyenletesen halad, azonban nem zárkóztak el a monetizálástól sem. A CDPR azt mondja, hogy az esetleges mikrotranzakciók „boldoggá tesznek, hogy pénzt költsünk”, és a többjátékos tartalmakat „bölcsen monetizálnák”.”.

Úgy látszik, hogy a CDPR is elkezdi a multiplayer adottságait kiaknázni.

A harmadik óriás sem maradna ki a jóból – Ezek a Nintendo játékok érkezhetnek PC-re

https://leet.hu/samsung/

×