Hosszú idő óta nem volt olyan, hogy ilyen gyengén induljon egy Call of Duty megjelenés. Még a Cold Warhoz képest is jelentős a visszaesés.

Annak ellenére, hogy nagyon sokan várták, és alapvetően tetszetősre sikerült, az eladások tekintetében úgy tűnik, nem aratott osztatlan sikert a Call of Duty Vanguard. Erről pedig nem is a játékosok véleménye, sokkal inkább az eladások árulkodnak. A VGC forrásai szerint ugyanis

a Call of Duty Vanguard az Egyesült Királyságban 14 éve a legalacsonyabb bevételt érte el a sorozatban.

 

Vasárnap a GamesIndustry.biz közzétett egy friss statisztikát a fizikai és digitális értékesítésekről, melyek alapján jól látszik, hogy a Vanguard az első héten 40 százalékos visszaesést mutat a tavaly Cold War indulásához képest.

A VGC saját forrásai szerint a Vanguard a Call of Duty-sorozat legrosszabbul teljesítő megjelenése volt 14 év óta.

Az adatok szerint csak az eredeti, 2007-es Call of Duty: Modern Warfare kelt el kevesebb példányban a megjelenésének első hetében. A CoD megjelenéskori rekordeladásához képest (2010-es Black Ops) a Vanguardból közel 200%-kal kevesebb példány fogyott az első héten. Még a Ghosts (+52%) és az Infinite Warfare (+16%) is jobban teljesítettek.

Bár ez csalódás lehet a kiadónak, a Vanguard még így is az év második legtöbbet eladott játéka az Egyesült Királyságban a FIFA 22 mögött. A Vanguard eladásának csökkenéséhez talán hozzájárult az is, hogy közben megjelent egy új konzolgeneráció, illetve jött egy vetélytárs: a Battlefield 2042.  Az Activision legfrissebb pénzügyi eredményei szerint összességében csökkent a havi aktív felhasználók száma, és a bevételek is az előző időszakhoz képest.

Ami talán segíteni fog a helyzeten, az a Warzone erősödése, a Vanguard integrációt követően. Már csak azért is, mert azzal együtt megérkezik a jó kis anti-cheat rendszer, ami talán pontot lehet egy nagy probléma végére.

A jövő évi játék a Modern Warfare folytatása lesz.

Ezt a loadoutot amúgy próbáltad már?

Kipróbálnád? – Tarol az off-meta close range Bruen loadout a TikTokon

 

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×