S1mple emberfeletti teljesítményt nyújtott, a Major nézettségi rekordot döntött, a győztes csapat pedig végleg beírta magát a CS:GO történelmébe.

Megnyerni egy Majort. Talán kimondhatjuk, hogy minden CS:GO csapatnak és minden CS:GO játékosnak ez a leghőbb vágya pályafutása során. Számos olyan világsztár és szervezet akad ugyanis, akik bár megérdemelnék, még sosem örülhettek Major győzelemnek. Ott van például a FaZe, a G2, vagy a játékosok közül NiKo. Ebbe a táborba tartozott eddig s1mple és a Na’Vi is, de ennek a rossz sorozatnak a PGL Major döntőben vége szakadt.

S1mple és csapata szoros meccsen legyőzték a G2-t, és megnyerték a régóta várt Major trófeát.

A mérkőzés természetesen a két világsztár, s1mple és NiKo parázs párharcát hozta, mindketten csapatuk legjobbjai voltak. Ezek után nem is csoda, hogy az MVP címet is s1mple kapta meg.

 

„Elképzeltem, milyen lenne veszíteni, és annyira rossz érzés volt, hogy csak még jobban nyerni akartam!” – nyilatkozta s1mple a döntő után.

A döntő egyébként nem csak számára volt kiemelt fontosságú, a jó meccsekre kiéhezett CS:GO rajongók is imádták. Minden korábbi rekordot megdöntve, 2.5 millió egyidejű nézővel zárt az élő közvetítés.

És ha ennyi extra nem lenne elég, a Na’Vi még egy brutális rekodrot is felállított. Mapveszteség nélkül nyerték meg a Majort. A csoportkörön sima 3:0-val léptek tovább, a rájátszásban pedig háromszor is 2:0-ra nyertek.

Elképesztő Major volt, rengeteg emlékezetes pillanattal és hatalmas történetekkel. Már most alig várjuk a következőt!

×