A világ egyik legismertebb battle royale játéka hivatalosan is megszűnik a bolygó egyik legnépesebb országában, Kínában.

Bármennyire is furcsa, de most már hivatalos: a Fortnite megszűnik Kínában. Az Epic Games battle royale játékának kínai szervereit november 15-én leállítja a cég, a honlapon megjelent friss bejegyzés szerint. A kínai felhasználók november 1-től már nem tudnak új regisztrációt csinálni.

Az Epic nem adott konkrét magyarázatot arra, hogy miért vonul ki a játék Kínából.

A „Fortress Night”, a játék kínai változata 2018-ban jelent meg az országban, a Tencent kiadóval kötött partnerség révén. A technológiai óriás az Epic jelentős befektetője, 40%-os részesedéssel rendelkezik a cégben. A játék gyakorlatilag soha nem jelent meg Kínában, ehelyett „teszt” módban volt játszható, kivéve bizonyos funkciókat, például az alkalmazáson belüli vásárlásokat. Ez természetesen valószínűleg az egyre szigorúbb kínai videojáték-törvények miatt történik.

„A battle royale műfaját szigorúan szabályozzák Kínában” – írta a Twitteren Daniel Ahmad, a Niko Partners vezető elemzője. „Az ott jóváhagyott játékok jelentős tartalmi változásokon mennek keresztül.”

Persze Kína ismert arról, hogy szigorúan szabályozza a játékokat, az engedélyeztetés is nehéz, ráadásul az utóbbi időben a tartalomba is erősen beleszól a vezetés. Arról nem is beszélve, hogy a kiskorúak számára már csak heti 3 óra online játék engedélyezett.

Mit szólnál, ha nálunk is megszűnne a Fortnite?

https://leet.hu/shop/halloween/

×