Az Nvidia újabb termékek piacra dobására készül, egy friss pletyka szerint két 30-as sorozatú kártyájának megjelenési napját jelentették be.

Ez az elmúlt két év a legrosszabb a játékosok számára, különösen, akik új PC-komponenseket vagy új generációs konzolt szeretnének vásárolni, mivel a technológiai világ még mindig hiánycikk, amit a kriptobányászok és a koronavírus kombinációja okozott.

Ám az Nvidia a jelenlegi kártyák erősebb változatait szeretné piacra dobni.

Egy friss pletyka szerint a 30-as sorozat két termékének érkezési dátumát jelentették be.

Egy tweetre hivatkozó jelentés szerint december 17-én jelentik be az Nvidia által fejlesztett két kártyát, mégpedig az RTX 3070 Ti 16 GB-os és az RTX 3080 12 GB-os kártyát. A szivárgás azt állítja, hogy mindkét termék január 11-én kerül a boltok polcaira. Mivel mindkét kártya a már megjelent GPU-k újabb iterációja lesz. Az új 3070 Ti dupla annyi RAM-mal rendelkezik majd, mint elődje, amely 8 GB memóriával rendelkezik, míg az új 3080-as 12 GB-os lesz a jelenlegi modellhez képest, amely 10 GB-os.

A jelentés a megjelenési dátumot is megadja az RTX 2060 pletykált újrakiadásához, amely 12 GB RAM-mal rendelkezik majd, és december 7-én jelenik meg. A 2060 újabb változata az Nvidia által fejlesztett Turing processzorra épül majd, és kétszer annyi memóriával rendelkezik, mint az előző modell. Valószínű, hogy a vállalat a régebbi termékeket újabb technológiával szeretné újra piacra dobni, hogy betömje a még mindig hardverhiánnyal küszködő piacot.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a “zöld csapat” számos terméket tol ki a piacra, annak ellenére, hogy a jelenlegi hiányállapotok miatt a fogyasztók nehezen jutnak hozzá az új termékekhez, hacsak nem akarnak megemelt árakat fizetni. Nemrégiben néhány pletyka kezdett terjedni mind az RTX 3050, mind a 3050 Ti asztali verziójáról, állítólag kiszivárogtak a specifikációk. Ez ismét azt mutatja, hogy az Nvidia a grafikus kártyák elszabadulásával igyekszik fenntartani a piacot, potenciálisan telítve a piacot.

Természetesen mindezek egyelőre csak pletykák, így egyelőre még nem szabad teljesen elhinni őket.

A horizonton megjelenő új GPU-kon túl az Nvidia talán a grafikus kártyatechnológia következő generációjára is készül. Ez mind szép és jó, feltéve, hogy a játékosok és a PC-rajongók hozzájuthatnak a gyárakból kirepülő új termékek bármelyikéhez.

Te gondolkozol már a videokártyád lecserélésén?

https://leet.hu/shop/halloween/

×