A kormány bejelentése szerint november 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, jön a látogatási tilalom is.

Nem sokkal ezelőtt friss közleményben ismertette a kormány a következő időszakra vonatkozó járványügyi intézkedéseket. A Kormányinfó élő adásában Gulyás Gergely elmondta:

November 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön.

 

Ezt azt jelenti, hogy aki tömegközlekedik, annak fel kell vennie a maszkot, így épp itt az ideje beszerezni a Razer RGB-s maszkját. További fontos döntés, hogy cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy

a munkavállalóiknak kötelezően előírják a védőoltást.

Az intézkedés az állami és az önkormányzati munkahelyeket is érinti, így ott is dönthetnek a kötelező védőoltás előírásáról, nem csak a magáncégek esetében. Ha valaki kap orvosi igazolást arról, hogy nem kaphat Covid elleni védőoltást, akkor őt nem lehet kötelezni rá. Ha valakinek nem lesz igazolása, és mégsem veszi fel a munkahelyén a kötelező oltást, azt fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, és ha a helyzet még egy év után is fennáll a helyzet, akkor el lehet küldeni a dolgozót.

A harmadik döntés, hogy az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. Gulyás Gergely hozzátette, hogy a szociális intézmények esetén az intézményvezetőket feljogosítják a látogatási tilalomról való döntésre.

×