A spanyol futballóriás Barcelona a hírek szerint csatlakozik a League of Legends Superligához, miután megvásárolta az S2V Esports helyét.

A Barcelona lehet a legújabb futballklub, amelyik a Riftre merészkedik, miután a hírek szerint biztosította helyét a spanyol Superligában. A spanyol 2Playbook első jelentése szerint a Barca a La Ligában szereplő Sevilla FC és a Case eSports esport org ajánlatát is megelőzte, hogy megszerezze a jelenleg az S2V Esports által elfoglalt helyet.

A lépés a Barcelona eddigi egyik legnagyobb lépése az esport-iparban. Úgy döntöttek, hogy a FIFA-alapú eLaLiga Santander helyett a KONAMI eFootball.Pro ligában indulnak, és a Hearthstone-ban és a Rocket League-ben is bevetették már a tehetségeket, vegyes sikerrel.

A League of Legendsbe való belevágásuk azonban nagy lépést jelent a spanyol klub számára. Bár korábban már megállapodtak a Tencenttel a League of Legends kínai lehetőségeinek feltárásáról, a 2Playbook beszámolója szerint az üzletet a Barcelona pénzügyi helyzete miatt „még nem aktiválták”.

Bár a csapat játékosairól vagy személyzetéről nincs szó, a 2Playbook jelentése szerint a csapat már leszerződtette az edzőt, aki a csapatot irányítja.

Mindez izgalmas szezont ígér a Szuperligában, különösen, ha figyelembe vesszük a Barcelona új csapatának néhány vetélytársát.

A Superligához 2022-ben csatlakozik egy még meg nem nevezett csapat is, amelynek tulajdonosa a streamer Ibai Llanos és a Barcelona játékosa, Gerard Piqué. A duó szeptember 2-án vásárolta meg az Astralis SB által elfoglalt Superliga-helyet. Ezzel a Barcelona közvetlen versenybe kerül Piquéval, aki 2008 óta játszik a Blaugranában.

Mit gondoltok a Barcelona döntéséről?

forrás: Dexerto

×