Egyszerű ok miatt csökkenhet a hatékonyság.

Gyakorlatilag napokon belül megérkezik az Intel processzorok következő generációja, az Alder Lake számítási egységek személyében. Az első fecskék a felső kategóriából érkeznek, az 12900K, 12700K és 12600K személyében. Bizonyára rengeteg olyan felhasználó is váltani fog, aki nem teljesen nulláról építi meg a gépet, így például egy combos víz- vagy léghűtés is már akad otthon.

Lehet, hogy gondok lesznek a kompatibilitással!

Kompatibilitás alatt itt most nem a szokványos alaplapon található kis lyukak eltérését értjük, hanem a konkrét felületek (CPU és hűtő) közötti hibalehetőségeket. A Wccftech az elmúlt napokban több informátortól megkapta, hogy nem igazán teljesítenek jól azok a hűtők, melyekhez már lehet kapni LGA 1700 foglalatot támogató kiegészítőket. A fenti fotó közvetlenül az MSI-től érkezhetett, az MSI K360 mellett egy Corsair H115 és egy CoolerMaster ML szériás hűtő látható.

Az új processzorok kicsit alacsonyabbak

Nem kell Sherlock Holmes-nak lennünk, hogy lássuk, valami nem stimmel a hűtőegységen található paszták lenyomatával. A jelenleg elérhető információk alapján a régebbi Intel processzorokra tervezett hűtők nem illeszkednek jól az új processzorokra, hiába vásárolunk hozzá megfelelő mounting tartozékot. Ez természetesen az esztétikai dolgokon kívül a teljesítményre sem lesz a legjobb hatással, reméljük még időben tudnak reagálni az érintett cégek.

×