Tekintsünk vissza, hogy mennyivel volt másabb a Riot Games játéka, a League of Legends.

A mai napon lett 12 éves a League of Legends. Hogy „megünnepeljük” a játék tizenkettedik évfordulóját arra gondoltam, hogy egy kicsit nézzük vissza, milyen is volt a játék amikor megjelent, illetve az korai szezonok. Sokan úgy gondolják – magamat is beleértve, hogy a játék régen sokkal jobb volt régen, amikor még az úgy nevezett meta sem létezett. Ám azóta a játék rengeteget változott és ezt ti is látni fogjátok.

Ezért nézzük is vissza a League of Legends múltjába.

A LoL 2009. október 27-én jelent meg és azóta rengeteg emléket halmozott fel az igazi rajongók szívében. Még akkor is, ha már egy jó ideje nem játszol a játékkal. Kezdjük is egy videóval, ami összefoglalja a League of Legends korai szakaszát, és azt, amit a játékból mondhatni hiányolunk már.

  • A különböző pályák ünnephez illően, mint például a most következő Halloween
  • Bugok, amik inkább viccesek voltak és nem irritálóak
  • Dominion
  • Gold stackelős itemek
  • Clairvoyance
  • Runák
  • A mana poti
  • Illetve rengeteg más…

 

Ne felejtsük el azokat a pillanatokat, amit a profik hoztak el nekünk és gyorsan híresek lettek a közösség szemében.

Ezek a pillanatok sokszor saját nevet kaptak és ezzel örökre beleégtek a League of Legends történelmébe. Biztos eszedbe jutott már egy két ilyen pillanat. Nézzünk is meg párat:

xPeke híres backdoorja az SK Gaming ellen

Aki élőbe nézte a közvetítést szinte biztos vagyok benne, hogy ugyan úgy reagált xPeke backdoor playére, mint a Fnatic csapata. Azóta majdnem minden backdoor pillanatot csak úgy éljük meg, hogy xPeke nevét kiabáljuk, mintha megpróbálnánk megidézni a szellemét.

 

Madlife Thresh play

Egy másik ikonikus pillanat egy profitól, ami később egy slang lett a League of Legends-ben. Ezt akkor szoktuk használni, ha valaki valamit kiszámít előre, mondhatni egy, vagy több lépéssel az ellenfél előtt járt.

 

Faker Zed play

Ez a play után nem született semmiféle megnevezés, hiszen elég volt annyi, hogy Faker hajtotta végre. Tökéletes mechanikai skillt mutatott a nézőknek, és azóta is a világ legjobb játékosának tartják.

 

Ami nem hiányzik

A régi champion sellect, na az egyáltalán nem hiányzik. Az volt az egyik legrosszabb élmény a régi LoL-ban. Mivel az egész a szerencsén múlt, illetve még azon, hogy ki írta be hamarabb azt a helyet, ahol játszani szeretne. Sőt sokszor a csapattársaid kibannolták azt a hőst, amivel játszani szerettél volna, hogy meggátoljanak a játékban. Persze ezt még a mai napig meg lehet tenni, de most már legalább nem egyetlen ember bannolja a hősöket.

 

Rengeteg pillanatot fel lehetne még hozni a játék múltjából, de olyan rég óta él és virul ez a játék, hogy akár holnapig nézegethetnénk a videókat. Mindenesetre szív melengető volt felkeresni ezeket a pillanatokat, remélem belőletek is előtört a nosztalgikus érzés.

Melyik volt a kedvenc League of Legends szezonod?

×