TikTokon vírusként terjed egy videó, amit egy PlayStation 5-öktől roskadozó Walmart raktárban készítettek, utalva arra, hogy ezért nem lehet új konzolt kapni. A videó valós, de nyugi, mindenre van jó magyarázat.

Az újgenerációra való gördülékeny átállásnak, vagyis a valódi konzolgeneráció váltásnak csupán egyetlen akadálya van, mégpedig hogy november óta csak korlátozott számban lehet Xbox Series és PS5 konzolokat kapni. Nagyon ritka és szerencsés eset, ha valaki heteken belül megkapja az áhított masináját, sokkal gyakoribb a hónapokig tartó várakozás.

Mondjuk izgalmasabb is, bár ez aligha megnyugtató azoknak, akik ennyit ülnek az új gépekre félretett pénzen. Az viszont egyenesen bosszantó lehet, ha tegyük fel jól tudjuk, hogy vannak belőlük készleten, de valamiért mégsem juthatunk hozzájuk, igaz, egy ilyen helyzetet sokan már a gyártási nehézségek miatt sem tudnának elképzelni.

Pedig valójában egyáltalán nem csak elméleti síkon létezik ez a jelenség.

Néhány nagyobb kereskedés tényleg felhalmozza az újgenerációs konzolokat ahelyett, hogy eladnák őket. Most bizonyítékot is kaptunk rá, legalábbis TikTokon vírusként terjed a videó, melyen egy Walmart raktárat láthatunk, ahol több száz, és még annál is több PlayStation 5 roskadozik a polcokon.

@hishamhasan3#fyp #walmart♬ BOZO ALERT – Janice

Ez a kereskedői taktika nagy valószínűséggel a hazai kereskedőkre is igaz lehet, vagyis egy csomó új konzolt tartanak vissza, de mielőtt még valaki agyvérzést kapna érdemes lehet elgondolkozni a miérteken. Jelenleg október kellős közepén, de inkább már a végén tartunk, ami azt jelenti, hogy bizony nagyon gyorsan telik az idei év is. Vagyis mindjárt itt a karácsonyi időszak, ami egyet jelent a vásárlói rohamokkal.

Mivel 2020. novemberében jelent meg az újabbik Xbox és PS, a boltoknak esélyük sem volt felkészülni az alig egy hónappal későbbi óriási vásárlási hullámra, ami akkor azt  jelentette, hogy rendkívül sokaknak, sőt, a legtöbbeknek nem jutott a fa alá egyik gépből sem. Ebből tanulva dönthettek úgy, hogy jó előre készülnek az ünnepi szezonra, hiszen nem csak hogy addigra, de várhatóan még 2022-re sem oldódnak meg a gyártási problémák.

×