Bizony ezek a robotkutyák már léteznek, lehet innen az inspiráció?

A Battlefield 2042-ben a Ranger egy robotkutya, amelyet a játékos a harc során segítségül hívhat. A kutyák már korábban is megjelentek multiplayer lövöldözős játékokban, de nem így.

A Ranger azonban korántsem fiktív, sőt, a robotika valós fejlődésén alapulnak, és valóban a harctérre tervezték őket.

Nézzük is meg miket tudnak ezek a robotkutyák:

Sword International / Ghost Robotics

A fenti képen egy valódi robot „kutya” látható, amely Vision 60 néven ismert, és amelyet a Ghost Robotics nevű cég épített a Sword International lőszerszakértő céggel együttműködve. Egy SPUR nevezetű fegyverrel van felszerelve. Ez a „special purpose unmanned rifle” (speciális célú pilóta nélküli puska) rövidítése. Ez aztán a kombináció.

A Vision 60-as egységet a távolsági és éjszakai hadviselésre tervezték. Nagy hatótávolságú hőkamerákkal van felszerelve, amelyekkel sötétben és messziről is azonosítani lehet a célpontokat. Ez elég ijesztő, ha belegondolunk, hogy mekkora kárt tudnak okozni, és még mielőtt az ellenségnek bármi fogalma lenne arról, hogy célba vették.

 

Bár nem világos, hogy az amerikai hadsereg érdekelt-e abban, hogy valódi robotkutyákat használjon a tényleges harci zónákban, a gyártók biztosnak látták, hogy alkotásaik egy nap valódi csataterekre kerülnek. Honlapjukon ez olvasható: „A SWORD Defense Systems SPUR a pilóta nélküli fegyverrendszerek jövője, és ez a jövő most van”.

Ki tudja, talán ezek a robotkutyák 2042-nél jóval hamarabb kerülnek majd bevetésre. Bár a tudat, hogy ezek a találmányok valódiak, egy teljesen új szintre emeli a Battlefield 2042 hitelességét.

Csak szerintem iszonyat menő ez a robotkutya?

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

forrás: Dexerto

×