A Valorantban is problémát okoznak a toxikus, gusztustalanul viselkedő arcok, akikkel nem csak a tisztes játékosok, de a Riot is folyamatosan harcol.

A toxikus, idegesítően, vagy egyenesen vállalhatatlanul, gusztustalanul viselkedő játékosok sajnos minden online játék szinte kötelező velejárói. Az ilyen „különleges” alakokat pedig speciális módon is kell kezelni, legalábbis annak, akinek ez valamilyen megmagyarázhatatlan fétise, mindenki másnak marad a report és a némítás. Ez utóbbi nem csak ajánlottabb, de hosszú távon jót tesz az idegrendszernek is, és csak néhány kattintás az egész.

Mivel a Valorant is egy igen népszerű kompetitív lövölde, sajnos olyan arcok is fel-feltűnnek benne, akikkel nem szívesen alkotna az ember egy csapatot. A Riot a játék pályafutása során sokat tett a visszaszorításuk érdekében, illetve hogy megfelelő módon legyenek kezelve, értsd: elnyerjék méltó büntetésüket. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy ne lenne még hova fejlődni.

A fejlesztők is jól tudják ezt, és az Overwatch megoldásához hasonló tiltó-rendszer kialakításán gondolkoznak.

Overwatch Avoid as teammate notification

A Blizzard azt találta ki, hogy tiltólistákat hoz létre a toxikusok számára. Ez annyit tesz nagyon röviden, hogy a játékosok nem csak némítani és jelenteni tudják a vállalhatatlanul viselkedő/beszélő figurákat, hanem tiltólistára is rakhatják az ‘Avoid as Teammate’ opcióval. Ezekkel az arcokkal pedig (egyéb büntetések mellett) nem fogja összesorsolni őket a matchmaking, legalábbis semmiképp sem egy csapatba.

Ez egy egészen jó megoldás, a Riot azonban attól fél, hogy sokan visszaélnének vele. Sara Dadafshar, a Valorant producere Redditen beszélt arról, hogy jelenleg egy ehhez nagyon hasonló funkción dolgoznak, de sok munka van még vele, hiszen nem csak azt kell szem előtt tartaniuk, hogy működjön a dolog, hanem hogy a játékosok ne tudjanak vele visszaélni.

„Voltak már más versenyjátékok, amelyek megpróbálták bevezetni ezt a funkciót, de magas elo szinteken a játékosok a blokklistát arra használták, hogy elkerüljék, hogy bizonyos személyek ellen játsszanak, akik ellen nem éreznék jól magukat. Gyakran előfordult, hogy ezt a blokkot jobbra-balra dobták a jó játékosok ellen, ami azt eredményezte, hogy a tömeges figyelmen kívül hagyási listára kerültek, és így a sorok, amelyekhez csatlakoztak, megromlottak. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy az emberek elszigeteljenek bizonyos személyeket a várólistáktól, még akkor is, ha a cél az, hogy „blokkolják/elutasítsák” a zavaró játékosokat, akik trágárságokat és egyéb nem megfelelő dolgokat dobálnak a hangban/chatben. Ezzel együtt az ötlet nem teljesen kizárt. Ez a koncepció gyakran felmerül, és nagyon szeretnénk, ha bevezetnénk egy biztonságos változatát, amivel nem élnek vissza, de a játékosok is védve maradnak. Frissítések jönnek.” – írta Sara.

 

×