Volt igazságtartalma a kritikáknak.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a Riot Games szeptemberben az EMEA régióban is elindította VCT Game Changers névre hallgató versenysorozatát. A formátum nem új, hiszen az amerikai régióban már 2021 februárjában bizonyíthatott. A projekt eredetileg azzal a céllal indult, hogy elősegítse a női kompetitív közösség fejlődését.

Ezért is lepődött meg a közösség nagy része, amikor a Riot Games bejelentette, hogy az októberi, Series 2 névre hallgató már kupa a vegyes csapatok számára is nyitva áll, amennyiben a csapat nagyobb részét női játékosok alkotják majd.

 

Rengeteg női játékos felemelte a hangját a változás ellen, hiszen pont az eredeti lényegéből veszítene így a Game Changers sorozat. Valljuk be, bőven van igazságtartalom a dologban, így várható volt, hogy előbb utóbb a Riot Games-nek meg kell szólalnia. Egész sokáig húzták a dolgot, de végül a hétvégén megtört a jég.

 

A fejlesztők a kukába dobták az ALL-IN formátumot és a Series 2 a Series 1-hez hasonlóan csak a női játékosoknak ad majd otthon. Ez a Tweet már pozitív fogadtatásban részesült a közösség jelentős részéről, a Riot Games még időben lépett.

Szerintetek mi volt/mi lett volna itt a helyes döntés?

×