Idén lesz kerek 20 esztendős a legendás és nagy nevű Ghost Recon taktikai akciójáték sorozat, amit a Ubisoft meg is ünnepel(tet).

Idén tölti a 20. évét a videojátékok történelmének egyik fontos játéka, a Ghost Recon-sorozat. A Ubisoft és a Red Storm Entertainment taktikai akciójátéka ugyan nem találta fel a spanyolviaszt, de még csak nem is süthetjük rá a „legjobb” jelzőt, mégis a zsáner egy megkerülhetetlen alakjává vált.

Ehhez mondjuk a tökéletes Tom Clancy-féle világépítés is kellett, de simán elcsúszhattak volna a fejlesztők a suta játékmenettel is, de szerencsére az is remekül illeszkedett az írólegenda militarista és kémtörténeteibe.

Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis az első Ghost Recon nettó sikertörténet lett. A 2001 novemberi megjelenést követően az év végéig kb. 430.000 példány talált játékosra – és ekkor még csak PC-n volt elérhető. 2002 márciusában már a 760.000 eladott kópián is túl volt a cím, és még ekkor is messze voltunk még a konzolos megjelenéstől, ami csak év végén, 2002 november-decemberében jött el (GameCube-ra például csak 2003-ban jelent meg).

Ezt a kerek számot ünnepelvén a Ubisoft úgy döntött, hogy mindenkit megajándékoz egy eredeti Ghost Reconnal, sőt, az újabbakhoz még DLC-ket is csomagol.

 

Ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a Ubisoft oldalára, majd a megfelelő profillal bejelentkezve bezsákolni a 20 éves klasszikust. Az ajándéközön itt viszont még nem apad el, ugyanis az újabb Ghost Recon játékosokról sem feledkeztek meg a franciák.

Ez alatt a 2017-es Ghost Recon: Wildlands – Fallen Ghosts, illetve a 2019-es Ghost Recon: Breakpoint – Deep State Adventure kiegészítő tartalmakat értjük, melyeket a legelső rész mellett szintén teljesen ingyen adnak. Ezeket a DLC-ket azonban konzolokra is írhatjuk (a Breakpoint trükkös, azt a játék in-game storejából érhetitek el), ellenben a két évtizeddel ezelőtti első etappal, amit kizárólag PC-n játszhatunk.

Az ingyenességgel pedig nem árt sietni, ugyanis a játékot és a kiegészítő tartalmakat október 11-ig lesz lehetőségünk ingyen bezsákolni.

×