3070 Ti teljesítménnyel érkezhet majd a legütősebb modell.

Egyre közelebb az Intel ARC szériás videókártyáinak debütálása. 2021 vége és 2022 eleje a 12. generációs processzorokról szól majd, ám ezután az óriáscég végre ráfeküdhet a videókártyás szegmensre is. A VGA-k már régóta tervezés alatt vannak, a fejlesztők valószínűleg már csak az utolsó finomításokat végzik a komponenseken.

Megérkeztek az első, brutálisan jó minőségű renderképek az Arc Alchemistről!

Bizony, ezek már nem pár perc alatt összedobott ábrázolások, hanem feltehetőleg a kész kiszivárgott designon alapuló renderek. A képen még azt is kivehetjük, hogy a kártya egy 8 és egy 6 pines PCI-e tápcsatlakozóval lesz ellátva, így akár a 300 watt környéki fogyasztás sem lesz akadály.

Az Alchemist széria legerősebb tagját köszönthetjük a fenti galériában, mely 4096 shaderrel, 16 gigabájtnyi GDDR6 memóriával, illetve 2.2 és 2.5 GHz órajelen ketyegő GPU-val lesz felszerelve. Meglepő módon a kártyán található chipek nem az Intelnél készülnek majd, hanem a TSMC N6 névre hallgató gyártósorán. A pletykák alapján a flaghsip Alchemist a 3070 Ti ellenfele lesz és az Intel agresszív árazással akarja majd csábítani a potenciális vevőket. Kíváncsian várjuk mi sül majd ki a dologból.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/shop/back2school/

×