Egy idős pár nagyon szeretné végig játszani a The Last of Us második részét, de sajnos nem tudják kezelni a PlayStation 4 kontrollerét.

a legtöbb hozzám hasonló gamernek szinte teljesen egyértelmű, hogy hogyan kell játszani. Értem ezalatt azt, hogyan kell fogni a kontrollert, miként kell irányítani, de sok esetben még a játék eleji tutorialt sem kell végigvenni ahhoz, hogy ráérezzünk az alap játékmechanikákra.

Ez viszont egyáltalán nem mondható el a teljesen újoncokról. Kiváló példának ott vannak mondjuk a videojátékozással éppen csak ismerkedő kisgyerekek, akiknek még a kontroller megfelelő tartása, és az analóg karokkal való irányítás is nehézkes, és bizony szülői segítségre szorulnak ahhoz, hogy megtanulják használni. Én legalábbis a 9 éves kislányomnál ezt tapasztaltam, mostanra viszont – ha nem is olyan magabiztosan még, de – simán el tud játszani egy közepesen komplex 3D-s játékkal, a 2D-s platformerekben viszont verhetetlen.

Nagyjából hasonló a helyzet a teljesen újonc idősekkel is, akiknek hasonló problémákkal találkozhatnak, ha életükben először találkoznak videojátékkal.

Ez történt egy amerikai idős házaspárral is, akik egyszer csak úgy gondolták, hogy ha már idejük van rá, és a koronavírus-járvány miatt amúgy is jobb otthon lenni, akkor belevágnak a videojátékok világának megismerésébe. Ehhez mondjuk nem feltétlenül a legkönnyebb címet választották, ugyanis a The Last of Us második részét pörgetnék ki legelőször – csak sajnos nem nagyon tudják még használni a PlayStation 4 kontrollerét.

Ehhez kérnek egy kis segítséget, így hát feladtak egy álláshirdetést, amiben egy türelmes oktatót keresnek, aki meg tudná nekik tanítani a dolgok csínját-bínját. 

Azt sajnos nem tudjuk, hogy végül sikerült-e találniuk egy megfelelő embert a feladatra, de az erre a linkre mutató Reddit posztban többen jelezték, hogy felajánlották a segítségüket az idős házaspárnak.

Reméljük hát, hogy ők is hamarosan teljes pompájában tudják majd élvezni a The Last of Us nyújtotta megrázó élményeket, és legközelebb olyan remek alkotásokat is kipróbálnak majd, mint a 2018-as God of War, a Pókember, vagy a véleményem szerint minden idők legjobb PS-exkluzívja, az Uncharted-sorozat.

Te ismersz olyan nyugdíjast, aki a szabadidejében videojátékokkal múlatja az idejét? Az én nagypapám például pont egy ilyen ember, most 73 éves.

via – GamingBible | Borítókép: Reddit

×