Azt pletykálják, hogy az Apple az LG-vel közösen készíti az összecsukhatós hajlítható kijelzős iPhone-t, amit belátható időn belül boltokba is küldenének.

A hajtogatható telefonok piaca viszonylag még egészen friss, aminek legnagyobb éllovasa jelenleg a Samsung, amely az egyáltalán nem olcsó Fold készülékeivel – a DSCC piackutatása szerint – 87 százalékban fedi le ezt a piacot. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy ezen a területen egy nagyobbacska ellenfelet kap a koreai gyártó, ugyanis a Business Korea szerint

az Apple 2023-ban tervezi kiadni az első hajlítható kijelzős összecsukható iPhone-ját.

Az iparági szivárgások szerint az Apple a mobilgyártásból frissen visszavonult LG-vel közösen dolgozna a készüléken – ez utóbbi fejleszti az összehajtható 7,5 colos OLED-panelt. A pletykák azt is állítják, hogy nem is egy, hanem két verzióval is próbálkoznak: egy hosszában – fentről lefelé, és egy széltében – oldalról – hajtható modellen. Ez a szivárogtatás pedig tökéletesen egybevágna a néhány hónappal korábbi híresztelésekkel – vagyis valószínűleg igaz lehet.

Az Apple elméletileg már 2016 óta dolgozik a saját hajtható kijelzős mobilján, de eddig még nem igazán hallhattunk róla. Most azonban, hogy a Samsung bátran gyárt erre a szegmensre is, vélhetően az ő kedvüket is meghozta hozzá. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen ezek a készülékek a jövőben sokkal nagyobb figyelmet kaphatnak, mivel praktikusak és különösen jó őket használni, csupán ismét joggal érheti a vád az almás vállalatot, hogy csak a piac után kullognak. Legalábbis a Samsunghoz képest a 23-as megjelenés igen távolinak tűnik.

Bár igaz, hogy valamilyen frissítés már elkélne az iPhone-oknál, mivel a napokban leleplezett iPhone 13-as modellek után ugyancsak megkapták, hogy az előzőekhez képest alig változott valamit a készülék, ami közel nem olyan innovatív, mint amilyennek belengették. iPhone-os körökben ezért mindenképpen megújulás lenne egy iPhone „Fold”, de a DSCC szerint a Samsung piaci részesedéséből még így sem tudnának lecsípni sokat, ami így 75% alá nem fog csökkenni.

Mindenesetre az összehajtható okostelefonok aránya a globális piacon várhatóan egyre nagyobb ütemben fog növekedni. A Counterpoint Research és a Strategy Analytics szerint a piac mérete 2023-ban várhatóan eléri a 90 millió darabot, 2025-ben pedig meghaladhatja a 100 millió eladott példányt. Reméljük addig az ára is mérséklődik…

×