A 2018-as God of War zseniális rendezője elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy a Ragnarökkel lezárják Kratos és Atreus északi kalandját.

A God of War: Ragnarök minden bizonnyal az utóbbi évek egyik, ha nem a legvártabb PlayStation-exkluzívja. Ezen mondjuk sokat nem csodálkozunk, hiszen a 2018-as etap egy teljesen új szintre emelte mind a God of War-sorozatot, mind pedig azt, amit a játékokról ismerhetünk – fogyasztói és fejlesztői oldalról egyaránt.

Kratos és Atreus északi kalandja azonban a végéhez közeledik, a fejlesztők ugyanis korábban elárulták, hogy a Ragnarök – a nevéhez hűen – be fogja fejezni a három évvel ezelőtt megkezdett viking mitológiát. Ez sokak számára meglepő lehet, hiszen korábban (néhány fölösleges, de amúgy nem rossz spin-offot leszámítva) a görög történet is egy trilógiában végződött.

Ez azonban most nem így lesz, a Ragnarök pontot rak mindennek a végére. Ennek okairól Cory Barlogot és a Ragnarök új rendezőjét, Erik Williamset is megkérdezték, akik Kaptain Kuba podcast műsorában elmondták, hogy végül miért jutottak erre a teljesen ésszerű, és dicsérendő döntésre.

 

Barlog azzal kezdi, hogy a 2018-as God of War fejlesztése nagyjából öt évig tartott, és nem nagyon tudták, hogy a folytatáson meddig fognak pontosan dolgozni, de nagyjából hasonlóval terveztek, mint korábban. Ez pedig azt jelenti, hogy ha trilógiát készítenének, akkor majdnem 15 évig tartana nekik elmesélni Kratos és fia történetét, ami a játékosoknak majdnem 10 évnyi várakozást jelentene. Ezt pedig semmiképp nem szerették volna.

Barlog ezért úgy döntött, hogy jobb volna két részre szorítkozni, ami a Santa Monica csapatának és a közönségnek is jó. De nem akarták elhúzni, hígítani a sztorit sem, ami alapvetően Kratos és Atreus kapcsolatáról szól, az az egésznek a magja, és mivel tudják, hogy a nagy egész hová fog kifutni, végül arra jutottak, hogy ennek elmesélésére elegendő lesz két rész is.

Ez természetesen – és számunkra szerencsére – azt is jelenti, hogy a Ragnarök valamivel hosszabb és tartalmasabb lesz, mint a korábbi fejezet volt. Megijedni persze nem kell, ugyanis a God of War itt nem fog véget érni, csupán az északi mitológiának intünk búcsút. Cory Barlog legalábbis egy korábbi interjúban mondta el, hogy még további öt résszel tervez, de hogy azok hová fognak minket repíteni, azt rajtuk kívül még senki sem tudja.

via – GamePressure, Youtube Kaptain Kuba

×