Egész hétvégén ingyen játszhat bárki a legújabb Age of Empires résszel, amiről óriási baklövés volna lemaradnod!

A legendás Age of Empires legújabb darabját kalapáló Relic Entertainment bejelentette, hogy egész hétvégén nyílt „technikai terheléstesztet” fognak tartani.

Ez pedig azt jelenti, hogy egészen péntektől kezdve hétfőig bezárólag bárki, teljesen ingyenesen kipróbálhatja az Age of Empires IV-et. Sőt, minél többen vannak, annál jobb, hiszen ez lesz a játék szervereinek megjelenés előtti főpróbája. A játékmódokat tekintve elárulták, hogy ugyanazok a dolgok lesznek most is elérhetőek, melyeket a zárt bétában már kipróbálhatott néhány szerencsés.

 

„Érdekünk, hogy minél több ember vegyen részt a technikai „stresszteszten”, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a matchmaking, a lobbik és a további rendszerek kitartanak” – mondták a fejlesztők egy blogbejegyzésben.

A technikai tesztelés szeptember 17-én, pénteken este 19:00-kor veszi kezdetét, és szeptember 20-án, hétfőn este 19:00-kor ér véget.

A teszthez való hozzáférést a Steamen vagy az Xbox Insider Hub alkalmazáson keresztül lehet elérni, és néhány megkötéssel bárki becsatlakozhat.

Az egyik ilyen megkötés, hogy csak a játék eleje, a Mission Zero-ig bezárólag lesz elérhető, valamint indíthatunk majd többjátékos meccseket is AI vagy emberi játékosok ellen – a hétvégén ez utóbbin lenne a fő hangsúly. A legjobb azonban, hogy szupererős PC-re sem lesz szükség, ugyanis csak a minimális rendszer követelményeknek kell megfelelni – a játék azonban automatikusan fogja kalibrálni a megfelelő beállításokat.

Az Age of Empires IV a tervek szerint október 28-án jelenik meg.

https://leet.hu/shop/back2school/

×