Az OLED megjelenésével a Nintendo olcsóbbá teszi a Switch alapmodelljeit, ami miatt még jobban fogyhat majd, mint eddig.

Hamarosan megjelenik a Nintendo Switch felfrissített modellje, az OLED kijelzővel ellátott elegánsan csak OLED-nek elnevezett hibrid konzol. Ahogyan lenni szokott, néhányaknak nem tetszik az újabb darab, amelynek oka az lehet, hogy a japán vállalat nem eszközölt nagyobb változásokat rajta az alapmodellhez képest. A csalódottságot azonban tovább tetézte, hogy a „tutibiztos” szivárogtatók és több sajtóorgánum is egyöntetűen állította a 4K-s modell létezését.

A játékosok és a rajongók többsége azonban üdvözülve fogadta az OLED-et, hiszen alapvetően nem lesz drágább, mint most az alapgép, annál viszont valamivel jobb lesz. Ez pedig teljesen érthető módon azt eredményezi, hogy a régebbi verziók olcsóbbak lesznek – ami azoknak remek hír, akik visszamenőlegesen szeretnék pótolni a Nintendo kötelezőit.

Ennyiért kötelező vétel egy Switch!

A VGC információi szerint a Nintendo Európa-szerte hivatalosan is csökkenteni fogja az új Switch alapgépek árát. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy egységesen 270 euróra csökken a 2017-ben megjelent Switch ára, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 92.000 forintra taksálható – vagyis a magyar viszonteladóknál olyan 100.000 körül alakulhat az új konzol ára.

A Nintendo angliai kirendeltségének vezetősége elárulta a magazin kérdésére, hogy azért döntöttek így, hogy nagyobb rétegződés legyen a Switch modellek között, ezzel is megkönnyítve a vásárlók dolgát. A Lite modell árán azonban nem terveznek változtatni.

„Több mint négy és fél évvel az első megjelenés után a Nintendo Switch továbbra is erős értékesítési lendületet mutat Európában. Miután gondosan mérlegeltünk számos tényezőt, köztük az európai valutaárfolyamokat és a Nintendo Switch – OLED modell közelgő megjelenését, úgy döntöttünk, hogy most van itt az ideje megváltoztatni a Nintendo Switch európai kereskedelmi árát.”

Legyen bármilyen hangos is az elégedetlenkedés, az OLED potenciálisan sikerre van ítélve, ami hatással lehet a sima Switch eladásaira is. A csökkentett ár ugyanis azokat a játékosokat is meggyőzheti a vételről, akik ezidáig azért nem szerezték be a Nintendo csodagépét, mert árszabás szempontjából a lélektani határuk fölött volt, vagy egyszerűen nem volt rá keretük.

Ennyiért viszont valóban egy kiváló vétel, a használt piaci áráról pedig már nem is beszéltem.

Azt sajnos egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikorra tervezik csökkenteni az árat, de minden bizonnyal az OLED október 8-i megjelenése után nem sokkal már számíthatunk rá.

https://leet.hu/shop/back2school/

×