Az izgalmas bejelentő előzetes során nem tudtuk alaposan megvizsgálni Peter pókszerkóját, de mint kiderült, a fejlesztők itt-ott megváltoztatták.

A Spider-Man nem csak azért volt egy kifejezetten remek, és nem mellesleg az egyik legjobb Pókember játék, ami valaha készült, mert egy tökéletes, akcióban, drámában és izgalomban gazdag póksztori volt, hanem azért is, mert egy csomó ikonikus és kevésbé ismert pókruhát is megszerezhettünk benne.

A személyes kedvenceim például a Spider-Punk és a Scarlet Spider II, melyek alapvetően térnek el a klasszikus piros-kék kezeslábastól. Mondjuk a játék története szerinti öltözék is már egy speciális ruha volt, ami ugyan színezetében többnyire megegyezik az első misszió során még viselt eredetivel, azért egészen sokat adott ahhoz, hogy frissnek és egyedinek hasson a játék.

Mondjuk mi, Pókember-rajongók megszokhattuk már, hogy a hős szinte minden újabb feltűnésével változik valamit a ruhája, így volt ez már a Sam Raimi-féle moziknál is, aztán az Andrew Garfield fémjelezte Csodálatos-sorozatban, majd a Marvel-univerzumos adaptációjával.

És bizony így lesz ez az Insomniac játékának első felvonása után a Spider-Man 2-ben is.

Új pók, új ruci

 

No nem kell megijedni, olyan óriási átalakulásra nem kell számítani, legalábbis annál nagyobbra semmiképp, mint amilyet már az első, bejelentő előzetesben is láthattunk. Bizony, sokan talán az események gyors egymásutánja miatt nem vették észre, de Peter pókjelmeze nem teljesen az, amit az előző részben volt hivatott viselni.

A fejlesztők egy sor módosítást eszközöltek rajta, hogy ezekkel az apróságokkal tegyék egy árnyalatnyival frissebbé a megjelenését. Az egyik legszembetűnőbb eltérés például, hogy az új ruha már nem olyan, mintha kiszívta volna belőle a színt a nap, vagyis sokkal élénkebbek rajta a színek.

A többi változtatást a részletekben kell keresnünk. Ott van kezdetnek a mellkasi pókjel, aminek a lábait kicsit összébb húzták, így mindegyik a piros részen belülre került. A piros övrész is átalakult, kicsit jobban hasonlít, mint amilyet az Amazing Spider-Man filmekben is láthattunk, míg a combok oldaláról eltűntek, míg a karokon folytonos lett. A fehér kikeményített felületek is megváltoztak, a kézfejen például sokkal „kesztyűsebb”, egybefüggőbb.

Peter got an upgrade
byu/Primer2396 inSpidermanPS4

Ezek a változtatások pedig úgy gondolom közel tökéletesek, hiszen alapvetően nem tér el a korábban megszokottól, mégis kellően frissnek és újnak hat. Illetve még a történet szerint is magyarázható, hiszen a korábbi ruhát maga Dr. Octavius tervezte, az eltelt idő során pedig Peter egy kicsit magára szabta.

Mindemellett több, mint valószínű, hogy egy rakás feloldható és felölthető jelmez lesz, de azokról majd csak a 2023-as megjelenés után fogunk tudni többet mondani. Addig viszont érdemes lehet találgatni, hogy melyek kerülnek majd be, én például erősen gyanakszom a szimbióta ruhára, ha pedig kevésbé akarok nyilvánvaló lenni, akkor esélyesként említeném a Captain-Universe ruhát, a Tökéletes Pókember ruhát, és a Venom ügynök ruhát.

Neked hogy tetszik a megújult pókszerkó? Melyik jelmezt látnád szívesen a játékban?

https://leet.hu/shop/back2school/

×