A VideoCardZ új információkkal rendelkezik a GeForce RTX 2060-as sorozat tervezett frissítéséről.

Az NVIDIA még januárban jelentette be, hogy visszahozza az RTX 2060-as grafikus kártyák nagy készletét. Ez még az NVIDIA RTX 3060-as grafikus kártyáinak piacra dobása előtt volt, így érthető volt, hogy szükség van egy jó középkategóriás megoldásra.

Az NVIDIA márciusban már piacra dobta RTX 3060-as nem-Ti modelljét, amely versenyképes teljesítményt és nagy, 12 GB-os memóriapuffert kínál. A kártyát később LHR változatra frissítették, miután az NVIDIA hibát követett el azzal, hogy egy fejlesztői driver segítségével feloldotta a teljes crypto hash rate teljesítményt.

Azonban van egy probléma az RTX 3060 grafikus kártyával, és ez az MSRP áron való elérhetőség. A helyzet nem sokat változott a kártya megjelenése óta, ami arra kényszeríti az NVIDIA-t, hogy más lehetőségeket keressen.

A VideoCardZ forrása szerint az NVIDIA most egy frissített RTX 2060-as GPU-t tervez, amely a Turing architektúrán alapul. A PG161 néven ismert modell 12 GB GDDR6 memóriával és ugyanazzal a TU106-300 GPU-val rendelkezne, csak KX utótaggal. Így a kártyán csak a megduplázott memóriakapacitásban lenne változás a 2019 januárjában bemutatott RTX 2060 6GB-hoz képest.

Az NVIDIA állítólag azt mondta a lapkapartnereknek, hogy az év végére, esetleg januárra számíthatnak erre a kártyára, attól függően, hogy milyen gyorsan tudják legyártani.

Az RTX 2060 12GB bevezetése borús kilátásokat fest a középkategóriás GPU-k 2022-es elérhetőségére. Az NVIDIA egyértelműen arra számít, hogy az Ampere-hiány folytatódik majd, miközben már most alternatívákat tervez azoknak a vásárlóknak, akik egyszerűen nem tudnak várni.

Mit gondoltok, mikor lélegezhet fel a piac?

https://leet.hu/shop/back2school/

forrás: VideoCardZ

×