Magyar diákok kiemelkedő eredményeket értek el az egyik legrangosabb európai informatikai diákversenyen.

Magyar diákok elismerésre méltó eredményeket értek el a 2017 óta megrendezésre kerülő Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI), melyet a nagy nemzetközi megmérettetés „előkészítőjeként” is emlegetnek. Az idei román szervezésű, de online megtartott versenyen összesen 30 ország közel 150, 15 és fél évnél fiatalabb diákja vett rész, közülük került ki az öt magyar érmes, akik egy arannyal, egy ezüsttel és három bronzzal büszkélkedhetnek.

Aranyérmet a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója,  Molnár István Ádám szerezte meg, aki 427.19 ponttal a negyedik helyen végzett.

Felkészítő tanárai: Takács Imre, Csató Endre, Weisz Ágoston, Dr. Zsakó László és Nikházy László voltak.

Balról indulva: Juhász-Molnár Erik, Czanik Pál, Zsömböly Balázs, Németh Marcell, Vámosi Péter Bendegúz, Jenei Marcell, Molnár István Ádám, Fülöp Máté, Dr. Horváth Győző csapatvezető és Csató Endre csapatvezető-helyettes | Kép: Neumann Társaság

A 27. ezüstérmet érő helyen a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja, Németh Marcell végzett 252 ponttal.

A bronzérmesek között végzett Czanik Pál – 30. helyezéssel (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest), Fülöp Máté – 35. helyezéssel (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, Budapest), illetve nem hivatalos, gyakorló versenyzők közül Jenei Marcell – 39. helyezéssel (Szent László Katolikus Gimnázium, Kisvárda) szintén bronzérmes lett.

Továbbá nem érdemes elmenni szó nélkül a többi magyar versenyző elért eredménye mellett sem, hiszen ők is remek eredményeket értek el: Vámosi Bendegúz Péter az 55. helyen végzett (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium), Zsömböly Balázs a 81. helyet csípte meg (Szent István Gimnázium), Juhász-Molnár Erik pedig a 96. helyre került (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest).

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság megjegyzi, hogy többükkel minden bizonnyal a későbbi versenyeken is találkozni fogunk – leghamarabb a 2023-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Diákolimpián.

Az aranyérmes és roppant tehetséges, de rendkívül szerény Molnár István Ádámmal egy interjút és készítettek, amit IDE KATTINTVA olvashattok el.

Minden versenyzőnek szívből gratulál a LEET csapata is, reméljük még találkozhatunk veletek!

https://leet.hu/shop/back2school/

×