A kiakadás teljesen jogos volt, hiszen ez nagyban befolyásolhatja a játékfejlesztő imidzsét.

Még csak nemrég jelentették be hivatalosan a Frostpunk folytatását egy iszonyat mutatós és rideg videóval, ahol egyelőre még hivatalos megjelenési dátumot sem adtak. Ám ez nem tartott vissza pár embert attól, hogy egy kis haszont húzzanak azokból, akik nem elég szemfülesek.

 

Biztosan hallottatok már a Kinguin nevű oldalról. Ha nem, akkor a lényeg annyi, hogy itt játékkulcsokat lehet vásárolni általában sokkal olcsóbban mint a Steamen vagy esetleg az Epic Games-en. A probléma az, hogy a kiadók sokszor nem profitálnak az itt eladott játékkulcsokból – illetve rengeteg kulcsot illegális úton szerezték meg.

Fel is került a Kinguinre a Frostpunk 2 is, amit a G2PLAY csapatától lehetett előrendelni, körülbelül 11 ezer forintért.

Itt viszont most az az első számú probléma az, hogy ahogy fentebb is említettük, a hivatalos megjelenési dátum még mindig rejtély, illetve még a játék áráról sem osztottak meg semmiféle információt a játékfejlesztő. Ami a ráadás, az az, hogy még a fejlesztő csapatnak sincsen játékkulcsa.

Az 11 Bit Studios nem hagyta ennyiben a dolgot, és egy Twitter-bejegyzésben felelősségre vonta a Kinguint.

 

Lehetséges, hogy a G2PLAY a viszonteladó, de a Kinguin is ugyan úgy hibás, amiért felkerülhet egy ilyen előrendelés az oldalra. A 11 Bit Studios közben kiadott egy közleményt, amelyben „bocsánatot kért”, hogy erősebb szavakat használtak.

Én személy szerint elkerülöm az összes ilyen oldalt, és a hivatalos oldalakon vásárolom meg a játékot, még akkor is, ha drágább – ezzel támogatva a fejlesztőket, és még biztonságosabb is.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×