Az AMD és NVIDIA párharcába csatlakozhat be az Intel.

Az Intel hétfő délután hivatalosan is megerősítette az új, dedikált GPU szériájának érkezését. 2022-ben jelenthetnek majd meg a boltok polcain az első Intel ARC videókártyák, ám több generációval is számol az óriáscég. Ha minden igaz, akkor hordozható gépekbe is szeretnék majd szállítani a dedikált egységet. Nem titok az sem, hogy az AMD és NVIDIA párharcába akar beleszólni a gyártó.

Nézzük is, hogy mire számíthatunk!

 

Az első érkező kártya kódneve Alchemist lesz, majd őt követik a Battlemage, Celestial és Druid névre hallgató utódok. Az biztos, hogy a korábban DG2-128EU és DG2-512EU nevet viselő egységek biztosan megjelennek majd, így az alsó és felső kategória is kihívóra akadhat. A 128EU inkább a kompetitív játékosoknak lehet megfelelő, ahol nem kell majd hatalmas számítási teljesítmény. Az 512EU pedig az RTX 3070 köré akarja majd pozícionálni magát.

A fenti videóban az Intel már demozta, hogy mire lesz képes Alchemist, olyan játékokat láthattunk kellemesen futni, mint az Mount & Blade II Bannerlord, Forza Horizon 4, Psychonauts 2, PlayerUnknown Battlegrounds, Subnautica Below Zero, Metro Exodus, Rift Breaker, Days Gone vagy épp a Chivalry. Bár az tény, hogy FPS számláló híján ez egyelőre nem túl sokatmondó.

A két GPU

Ezen kívül az Intel megemlítette, hogy ők is dolgoznak az NVIDA DLSS-hez és az AMD FSR-hez hasonló Super Sampling megoldáson. Természetesen a manapság divatos AI és gépi tanulás sem maradhat ki a repertoárból. Kíváncsian várjuk az első igazi, éles teszteket év végén, jövő év elején.

Forrás: videocardz

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×