Azért Sherlock Holmes sem panaszkodhat.

Kétségtelen, hogy a legtöbbünk nem azért játszik egy-egy videójátékkal, hogy aludjunk bennük egy kellemeset. Vannak azonban olyan játékstílusok melyekben szinte kötelező egy-egy otthonos lakhely, szoba kialakítása, hogy teljesen át tudjuk adni magunkat a történetnek. A PCGamer csapatának segítségével ezekből válogattunk párat, azt is figyelembe véve, hogy milyen alvási körülményekkel kellene kalkulálnunk, ha ezek mellett tennénk le a voksunkat.

Nézzük is, hogy mire számíthatunk az egyes játékok hálószobáiban!

Mass Effect – Shepard kabinja, SSV Normandy

A manapság rendelhető 300 ezer forintos matracok megtanították, hogy bizony a pihentető alvást biztosító technológiák is egy egyre növekvő iparág részei. Így durva belegondolni, hogy milyen kényelmes is lehet a Simba Hybrid ágy 160 év múlva. A csodamatrac mellé a Normandy motorjainak hála ingyenes és soha véget nem érőASMR morajlás is jár, így pihentető és mély alvásra számíthatunk.

The Elder Scrolls 5: Skyrim – Silver-Blood Inn, Markath

Ha jóhiszeműen feltételezzük, hogy a Forswornok nem támadnak ránk alvás közben és elég számunkra egy kőlap a tökéletes pihenéshez, akkor nem is tűnik olyan rossz szobának. Könnyen elszenderedhetünk a közeli vándorénekesek és hangszereik csodálatos hangjára. Ritka alkalmak egyike, amikor egy Dwemer építményben nem kell félnünk attól, hogy zakatoló csövek vagy egyéb mechanikai tárgyak zajára riadunk fel.

The Witcher 3 – Geralt szobája, Kaer Morhen

Sok mindentől függ, hogy milyen élményben lesz részünk. Ha Geralt helyébe képzeljük magunkat, akkor valószínűleg egy pihentető alvásra számíthatunk majd egy hosszú, relaxáló fürdőzés után. Ha Yennefer is velünk van, akkor könnyedén előfordulhat, hogy az alvás előtt azért kissé változnak a prioritásaink.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments – Sherlock szobája

Ha valahol pihentető alvásra számíthatunk, akkor ez a hely lesz az! Mrs. Hudson maga a két lábon járó vendégszeretet, így garantáltan friss és tiszta párna, paplan vár majd ránk. A kandallóban pattogó tűz hangja pedig szinte zene lesz füleinknek alvás előtt. Legalább 120 évig még a környezetvédelem miatt sem kell aggódni.

Wolfenstein: The New Order/The New Colossus – BJ és Anya szobája, Eva’s Hammer

Van valami megmagyarázhatatlan hangulata annak, hogy gyakorlatilag egy fémpáncélban, több ezer méterrel a víz alatt, az óceán ölelésében tölthetjük az éjszakát. Kivéve persze, ha klausztrofóbiások vagyunk, akkor maga a horror vár ránk az elkövetkezendő napokban.

Resident Evil 7 – Clancy börtöne

Ha valahol garantáltan nem fogunk jót aludni, akkor az ez a helyszín lesz. A bilincsek, az undorító szenny és annak veszélye, hogy Marguerite Baker szépen megszurkál minket álmunkban nem igazán segítik elő a pihentető alvást. Nézzük a jó oldalát: rejtvényekre bukkanhatunk melyek elfoglalnak minket, illetve még ingyen ételt is kapunk. Kell ennél több?

Te melyiket választanád a fenti opciók közül?

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×