A Forever megjelenése óta síri csend és hullaszag övezi a Duke Nukem-sorozatot, aminek most előkerült egy soha nem látott törölt darabja, ami egy TPS lett volna.

Jó ideje már nem hallottunk már az akciójátékok kőbunkójáról, Duke Nukemről, pedig egykoron a videojátékok egyik legrajongottabb figurája volt. Közel sem PC-kompatibilis poénjait utoljára 10 évvel ezelőtt hallottuk az előtte is, utána is mémelt Foreverben, pedig elméletileg nem az lett volna Duke utolsó kalandja.

Mondjuk erről senki sem tudott igazán, ugyanis mint kiderült, a Gearbox műhelyében a 2011-es bukástörténet előtt javában dolgoztak egy másik Duke-on. Pontosabban a Foreverrel együtt került hozzájuk a bejelentetlen projekt, amit végül teljesen elkaszáltak. Pedig állítólag a 3D Realms több éven keresztül dolgozott a Beginsre keresztelt eredettörténeten, amit 2007-től egészen 2009-ig fejlesztgettek.

Hail to the King, baby!

A Beginsen ügyködő csapat egyik tagja, név szerint Gregor Punchatz (korábban a Robotzsarun és a Doomon is dolgozott) által tudhatunk egyáltalán a létezéséről, aki még egy egy koncepciós előzetest is megmutatott belőle. Bár ettől senki nem fog egy hasast dobni, hiszen nagyon kezdetleges az egész, mindenesetre érdekes, hogy néhány elemet – főleg a szörnyeket – újrafelhasználtak a Foreverben.

Az előzetesben azt is láthatjuk, hogy TPS-nek szánták, lett volna benne többjátékos – de minimum kooperatív mód, egyszerre több fegyvert is használhattunk volna, sőt, még az ellenfelekről is letéphettük volna a testrészeiket, hogy aztán azzal verjük őket agyon.

https://www.youtube.com/watch?v=XiZHM1CLVy8

 

Gregor Punchatz egyébként a Janimation stúdió berkein belül készítette a fenti előzetest, ami korábban olyan játékok kedvcsinálóit szállította, mint a Borderlands 2, a Civilization IV és kiegészítői, a Telltale-féle Jurrassic Park, a The Suffering, vagy a Stranglehold.

A fejlesztő azt is elárulta, hogy nagyon izgatottak voltak a Duke Nukem Beginsel kapcsolatban, ami a Janimation eddigi legnagyobb munkája lett volna, amiről azt állította, hogy simán fel tudta volna venni a versenyt a többi AAA-s TPS akcióval. A 2009-es törléssel viszont a Begins megszűnt létezni, és a fenti videón kívül más semmi nem maradt meg belőle.

Persze a remény hal meg utoljára, a labda a Gearbox oldalán pattog, akik sajnos már 10 éve hozzá sem nyúltak a sorozathoz, ami nem feltétlen egy jó ómen. A kérdés azonban adott:

Vajon a jelenlegi játékipar elbírna még egy Duke Nukem-féle rendkívül vicces és reflexív, de egyáltalán nem PC karaktert?

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×