Reméljük augusztus 11. után barátságosabb összegekkel találkozunk.

Az amerikai Newegg webáruház felületén máris elkezdtek felbukkanni az első RX 6600 XT videókártyák. A Newegg hasonlít az Amazonra, a saját raktárukból szállított hardvereken kívül árulhatnak külsős eladók is a weboldalon. Úgy tűnik a kínai raktárakat elfelejtették értesíteni, hogy augusztus 11-én jár le a kártyák embargója, hiszen pár kattintással már meg is vehetnénk a saját példányunkat.

A felár azonban elképesztő, közel tripla áron kínálják az RX 6600 XT-t!

1100 dollár

Az AMD nem is olyan rég leplezte le a kártyát, az MSRP árát 379 dollárra lőtték be. A Newegg oldalára felkerült MSI Gaming X azért nem az alsó kategória, gyári tuninggal és átlag feletti hűtéssel van felszerelve. Így a 379 dolláros ár helyett valahol 400 és 500 dollár között kellene megtalálnunk az elkövetkezendő hetekben.

Nem túl valószínű, hogy valaki kicsengetné az 1100 dolláros (330 ezer forint) árat, hiszen a kártya érkezésére 8-32 napot kell várni a kínai raktár miatt. Ha egy adott architektúra első példányáról lenne szó, akkor talán még érthető lenne, de jelen esetben az RDNA 2 alsó kategóriájáról beszélünk. Kíváncsian várjuk hogy alakulnak majd a hazai árak, Magyarországon körülbelül 140 és 150 ezer forint között kellene debütálnia, de a valóság ezúttal is eltérhet majd ettől.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×