Az egyre romló amerikai egészségügyi adatok miatt a Riot Games végül közönség nélkül rendezi meg az LCS döntőt.

20.000 rajongóval és az LCS legjobb csapataival tért volna vissza a teltházas eseményekhez a Riot Games. A kiadó a világjárvány miatt az utóbbi időben csak online eseményeknek adott teret a LoL világában, de úgy érezték végre eljött az idő a visszatérésre. New Jersey szívében, a 20.000 fő befogadására képes Prudential Centerbe hirdették meg az LCS végjátékát. A két elődöntőt és a finálét is közönség előtt játszották volna, az augusztus utolsó hétvégéjére időzített eseményre minden jegy elkelt.

Most azonban jött a hideg zuhany, a Riot Games ugyanis bejelentette, hogy törlik az eseményt, és visszafizetik a jegyek árát.

A lemondás oka természetesen ismét a járvány, az USA romló egészségügyi állapotai miatt ugyanis mégis a stúdió mellett döntöttek a szervezők. Teltházas aréna helyett tehát ismét marad a nézők nélküli stúdió, ahogy mostanra sajnos már megszokhattuk.

A hivatalos tájékoztatást teljes egészében itt találjátok, persze a League of Legends esport részlege reméli, hogy 2022-ben már ismét nézők előtt rendezhetik meg az eseményt.

„A jelenlegi helyzetre való tekintettel nem tudnánk nyugodt szívvel megrendezni egy ilyen eseményt. Gondolnunk kell a rajongókra, így hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, áthelyezzük a versenyt az LCS Arena falai közé.”

A következő kérdés már csak az, hogy az őszre tervezett, 2021-es LoL Worlds vajon megrendezésre kerül-e ilyen körülmények mellett? Az eredetileg Kínába tervezett eseményről egyelőre még nem tudni, hogy lehetnek-e rajta nézők. Vagy hogy egyáltalán lehetséges lesz-e a beutazás, meg tudják-e tartani az idei világbajnokságot.

 

×