A Projet M nevű mobil játék sokak figyelmét felkeltette, ám gyorsan egyértelművé vált, hogy ez csak egy Valorant másolat.

A NetEase nemrég mutatta be legújabb játékát, a ‘Project M’-et, amely elég aggasztóan hasonlít a Riot Games FPS játékára, a Valorantra. Ez az erősen szembetűnő hasonlóság már az első bejelentés után pillanatok alatt felkeltette az internet figyelmét. Így sok rajongó fejezte ki neheztelését a NetEase felé, azzal vádolva őket, hogy

„lenyúlták” a Valorantot.

A Valorant kétségtelenül az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere volt a kompetitív FPS játékok világában. Az eredetileg 2020 júniusában megjelent játéknak sikerült világszerte rajongók millióinak szívét megnyernie egyedi és érdekes játékmechanikájának, és karaktereinek köszönhetően.

https://www.youtube.com/watch?v=nYYMO8Uw35g

 

A Valorantot az különböztette meg a többi játéktól, hogy az ügynökök különböző „képességeket” használhattak, hogy előnyhöz jussanak a harcban. Úgy tűnik azonban, hogy a NetEase ugyanezt a koncepciót vette át a „Project M” mobiltelefonokra történő bevezetésével.

A NetEase egy kínai internetes és videojátékokkal foglalkozó vállalat, amely egyben a Riot Games anyavállalatának, a Tencentnek a riválisa is. A ‘Project M’ trailerének első pillantásai alapján nyilvánvaló, hogy a játékot erősen inspirálta a Valorant.

Érdekes a Valorant a fejlesztés idején a ‘Project A’ nevet viselte.

Nemcsak a trailerben bemutatott fegyverek hasonlítanak rendkívül a Valorant fegyvereihez, hanem a bemutatott képességek is sok hasonlóságot mutatnak a Valorantban szereplő ügynökök képességeihez.

 

Bár a Riot egyelőre nem határozta meg a Valorant mobilos verziójának megjelenési dátumát. A NetEase talán meg akarja ragadni ezt a lehetőséget, és még a Riot verziójának várva várt megjelenése előtt kiadja a játékát.

Mit gondoltok, milyen jogi harc lesz ebből?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/
forrás: talkesport

×